середа, 25 вересня 2013 10:18

Янукович каже, що умови МВФ для нього неприйнятні

Янукович каже, що умови МВФ для нього неприйнятні
Віктор Янукович. Фото: novostiua.net

Для України є непрейнятним підвищення тарифів на газ для населення, яке Міжнародний валютний фонд висуває як одну із умов отримання кредитування. Через це Київ готовий обговорювати з МВФ заміну цієї вимоги на іншу.

Про це у вівторок заявив президент України Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg під час перебування в Нью-Йорку.

"Ми виконали всі умови, за винятком однієї, якою є збільшення цін на газ для населення. Для нас є неприйнятним підвищувати ціну. Коли саме може бути підписана угода - це питання до МВФ. Ми готові замінити цю умову на іншу і готові це обговорювати", - сказав Янукович.

За інформацією видання, "український лідер сказав, що він оптимістично налаштований щодо можливості досягнення в цьому році урядом домовленості з Міжнародним валютним фондом про 14,3 млрд доларів фінансової допомоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович в США розповів про "пакращення" в Україні

Нагадаємо, Україна веде переговори з МВФ щодо нової угоди stand-by. Востаннє місія фонду працювала в Києві з 27 березня по 10 квітня.

За попередньою програмою співпраці з МВФ, яка почалася в липні 2010 р. і була розрахована на 2,5 роки, Україна не змогла отримати у повному обсязі кредит на суму $15 млрд. З початку 2011 р. країні не вдалося отримати жодного траншу через невиконання, передусім, вимоги МВФ щодо підвищення тарифів на газ та опалення для населення.

Зараз ви читаєте новину «Янукович каже, що умови МВФ для нього неприйнятні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути