Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2012 19:16

Янукович та свита "арендували" 9 тисяч га лісів у Криму для цілорічного полювання

Янукович та свита "арендували" 9 тисяч га лісів у Криму для цілорічного полювання

Фірмі "Кедр", яку пов'язують з оточенням президента Віктора Януковича, і якій кримські депутати виділили понад 8 тис. га на територіях Великої Алушти, дісталася також гора Аю-Даг.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів передачі "Знак оклику" телеканалу ТВі. Начальник мисливського відділу Рескомлісу АР Крим Сергій Решетько показав на карті територію, якою тепер розпоряджається "Кедр".

Так, за його словами, виділена "Кедру" територія починається від мису Аю-Даг, доходить до кримського природного заповідника, далі по межі кримського заповідника - до Гори Чатир-Даг і далі.

"Ну, зрозуміло, що в цих межах загальна площа земель не 8,8 тис. га. Набагато більше", - говорить Решетько.

Нагадаємо, офіційно говорилося про виділення 8 тисяч 836 гектарів. Жителі прибережного села Малий маяк, яке знаходиться по сусідству з землями "Кедру", вже збираються для вираження протесту.

"Ми ходимо туди за грибами, ми там гуляємо, бо до моря спуститься не можемо. Єдина відрада у нас зараз залишилася - це ліс. А виходить, що тепер вони все роздерибанили. І до моря не пройти і в ліси тепер не зайти" , - говорить мешканка села.

Нагадаємо, в грудні 2011 року Верховна рада Криму проголосувала за виділення в тимчасове довгострокове користування строком на 25 років громадській організації "Товариство мисливців і рибалок "Кедр" 8 тисяч 836 гектарів мисливських угідь на територіях Маломаякського, Ізобільненської сільради і Партенітської селищної ради.

Зараз ви читаєте новину «Янукович та свита "арендували" 9 тисяч га лісів у Криму для цілорічного полювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути