понеділок, 27 червня 2011 14:06

Янукович хоче здати Медведєву трубу?

Янукович хоче здати Медведєву трубу?

Київ погодився на створення спільної з "Газпромом" керуючої структури, яка в майбутньому зможе контролювати роботу української газотранспортної системи. Про це повідомляє російська "Независимая газета" з посиланням на джерело, яке було свідком неформальної зустрічі президента Віктора Януковича з російським прем'єром Володимиром Путіним у суботу в Криму.

Газета зазначає, що 28 червня в Москві планується засідання українсько-російської міждержавної комісії під керівництвом президентів Дмитра Медведєва і Віктора Януковича. Джерела видання стверджують, що Київ знайшов аргументи, що дозволяють знизити напруженість в українсько-російських відносинах, не відмовляючись при цьому від євроінтеграції.

"Наша сторона наповнила конкретним змістом квітневу пропозицію Віктора Януковича про формат "3+1", в якому Україна могла б ефективно співпрацювати з Митним союзом", - сказав один з обізнаних чиновників.

За його словами, мова йшла про проектний підхід до співпраці: "Щоб не застосовувати загальні правила, а в кожній окремій сфері та галузі реалізовувати окремі взаємовигідні проекти".

Джерело заявило, що Київ погодився на створення спільної з "Газпромом" керуючої структури, яка в майбутньому зможе контролювати роботу української газотранспортної системи.

Експерти не виключають, що пыд час засідання міждержавної комісії буде прийняте рішення про спільне управління ГТС.

"Нам потрібно вибирати: або ціна на газ починаючи з четвертого кварталу вище 400 доларів за тисячу кубометрів, або спільне управління. Другий варіант дозволить не тільки збільшити обсяг транзиту російського газу по українській території, але і підвищити ставку транзиту. Це додаткові доходи", - цитує видання одного з чиновників.

До речі, днями українські агентства оприлюднили аналітичну довідку, яка свідчить, що уряд має намір майже в два рази підвищити вартість послуг з транзиту. Відповіді російської сторони ще не було. Передбачається, що питання буде розглядатися під час переговорів глав держав.

Очікується також, що після засідання українсько-російської міждержавної комісії сторони озвучать умови спільного використання Керченської протоки.

Нагадаємо, 25 червня у Криму відбулася неформальна зустріч Президента України Віктора Януковича з прем'єр-міністром Російської Федерації Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче здати Медведєву трубу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути