понеділок, 16 серпня 2010 11:17

Янукович хоче розігнати парламент - "нунсівець"

Янукович хоче розігнати парламент - "нунсівець"

Народний депутат із фракції НУ-НС Юрій Ключковський вважає, якщо Конституційний Суд скасує політреформу 2004 року, то у правовій системі Україні виникне хаос.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Тому що на її основі вже склалась ціла низка правових відносин. За нею діяли не тільки попередній президент, а й кілька урядів, в тому числі Віктор Януковича. Було прийнято низку рішень Конституційного суду. Вони прямо посилалися на ті положення Конституції, які зараз оспорюються", - зазначив депутат.

"Правова позиція КС свого часу полягала в тому, що не можна оскаржувати положення Основного закону щодо їх неконституційності. Становлення фактів порушення процедури є для Конституційного Суду достатньо делікатним завданням. Бо він неадаптований для розгляду конкретних обставин справи і встановлення юридичних фактів. Це не його функція і завдання. Вони належать судам загальної юрисдикції", - додав Ключковський.

Він наголосив, що метою подання до КС щодо скасування політичної реформи є проведення в березні наступного року дострокових парламентських виборів.

"Президент хоче розпустити парламент. Януковичу треба, поки він має хоч якийсь авторитет, максимально монополізувати вплив на Верховну Раду. Він сподівається, що Партія регіонів візьме більшість на виборах", - пояснив "нунсівець".

Нагадаємо, джерела в Конституційному суді говорять, що рішення щодо скасування політреформи 2004 року може з'явитися не пізніше першої декади жовтня. В результаті ухвалення тих змін до Конституції було змінено форму правління від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської, що суттєво звузило повноваження президента.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче розігнати парламент - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути