Ексклюзиви
пʼятниця, 28 травня 2010 13:43

Янукович хоче почути від ЄС конкретні відповіді вже у жовтні

Янукович хоче почути від ЄС конкретні відповіді вже у жовтні

Президент України Віктор Янукович доручив Міністерству закордонних справ і уряду завершити до моменту проведення саміту Україна - Європейський Союз 15 жовтня роботу з гармонізації українського законодавства з європейським і підготовку до підписання угод про асоціацію та введення безвізового режиму з країнами ЄС.

"До 15 жовтня ми практично маємо завершити по всіх цих напрямках роботу, і під час саміту ми повинні по суті отримати конкретні відповіді", - сказав він на засіданні комітету з євроінтеграції в п'ятницю в Києві.

Янукович назвав знаковим для України підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Це нам вкрай необхідно, щоб країна бачила перспективу", - підкреслив він.

Президент звернув увагу учасників засідання на необхідність завершення роботи з підготовки до введення безвізового режиму з країнами ЄС цього року.

"Виходячи з того, що європейська інтеграція залишається одним із пріоритетних напрямків нашої зовнішньої політики, нам сьогодні треба намітити ефективні заходи", - сказав Янукович.

Зокрема, відзначив президент, Україна повинна здійснити всі необхідні заходи до червня для того, щоб бути готовою розглядати план дій Україна-ЄС щодо лібералізації візового режиму.

За словами Януковича, зараз цей план готує Єврокомісія.

"Під час телефонної розмови з Жозе Мануелем Баррозу (президент Єврокомісії - ред.) ми визначилися, що цей план буде реальним для виконання Україною, але нам ще треба буде багато чого зробити, щоб отримати безвізовий режим", - підкреслив президент.

Він підкреслив, що підписання між Україною та ЄС угоди про асоціацію та введення безвізового режиму є також знаковим і для Європи.

"А для Європи, безумовно, це також дуже важливо - показати для України своє ставлення і партнерство, а також відсутність подвійних стандартів", - сказав Янукович.

Президент України відзначив також необхідність завершити до кінця року організаційне забезпечення демаркації кордонів з Росією та Білоруссю.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче почути від ЄС конкретні відповіді вже у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути