четвер, 17 жовтня 2013 19:21

Янукович: через 5-7 років видобуток українського газу збільшиться вдвічі

Янукович: через 5-7 років видобуток українського газу збільшиться вдвічі
Віктор Янукович Фото: ipress.ua

Віктор Янукович обіцяє забезпечити населення українським газом шляхом збільшення видобутку власного блакитного палива до 24 мільярдів кубометрів. Про це він заявив журналістам у Донецькій області, повідомляє "Остров".

"Ми поставили завдання насамперед видобувати більше власного газу. Ми збільшили обсяги видобутку власного газу за останні 2 роки до 21 млрд кубометрів. Нам, щоб забезпечити населення, необхідно 24 млрд кубів", - сказав він.

"І ми дуже скоро вийдемо на ці обсяги видобутку. Ми залучили інвесторів, які в найближчий час (максимум протягом 5-7 років) збільшать мінімум в два рази видобуток газу в Україні", - сказав Янукович, зазначивши, що вартість цього газу буде набагато нижчою, ніж вартість закуповуваного в Росії.

Він зазначив, що в Україні реалізується низка програм, які дозволяють закуповувати менше дорогого газу: так якщо країна у 2010 році закупила у Росії 42 млрд кубічних метрів газу, то цього року буде закуповувати 18 млрд.

Він так само зазначив, що країні потрібно збільшувати обсяги власного енергоносія - вугілля.

"Ми плануємо наш вітчизняний енергоносій використовувати там, де це нам вигідно. І в балансі ми бачимо, в перспективі, близько 105 млн тонн нам треба добувати. І ще потрібно збільшити близько 16 млн тонн", - сказав Янукович, зазначивши, що потрібно модернізувати старі і будувати нові шахти.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: через 5-7 років видобуток українського газу збільшиться вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути