середа, 21 серпня 2013 08:45

Янукович бандит, але не психічно хворий - російський опозиціонер

Янукович бандит, але не психічно хворий - російський опозиціонер
фото: gazeta.zn.ua

Україна зараз у стані розбігу на російські граблі. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав російський письменник-сатирик, опозиціонер Віктор Шендерович.

"Росія на них стрибнула, і Путін із влади вже не піде. Його з кабінету президента винесуть, живого чи мертвого. Причому реакція на це інших країн Путіна не обходить. А Захід не обходять внутрішні політичні проблеми Росії. У його інтересах — лише безперебійні поставки газу, і щоб можна було якось домовлятися у Раді Безпеки ООН. Тому Путін почувається доволі впевнено. Він — режим. І знає: йому боятися нічого, а його — бояться", - зауважив він.

За словами Шендеровича, Росія втратила Україну.

"Навіть коли у вас при владі нібито проросійський Янукович. Він, звісно, бандит, але не психічно хворий. Антена України налаштована на інший лад, і явно не у бік Росії. Так, донецькі віджимають бізнес, але це — внутрішні проблеми, які з часом минуть, якщо опозиціонери хоч якось мислять. Однак ви не станете російською провінцією. Важко уявити Ахметова, який іде на поклон у Кремль", - наголосив опозиціонер.

Росії болить її імперське минуле, переконує Шендерович.

"Путін уві сні бачить, що ми ділимо з Америкою світ, що ми досі — наддержава. Ці "сни" особливо помітні під час перегляду російського телебачення. Там заявляють, що ми ще ого-го. А ми давно не ого-го. Росія зараз на периферії світової свідомості. У теленовинах з'являється на 20-30-му місці. Ми світові нецікаві. Це образливо, але такими нас зробив Путін. Історично імперії приречені на розпад. Не вижила ні португальська, ні британська. Ми живемо в епоху розпаду Російської імперії, і на це треба зважати. Навіщо чіплятися за її відголоски? Україні це не потрібно. Україна історично зшита з обростків різних імперій, не лише з Російської. Це може стати її перевагою. Вона швидше оговтається, перейнявши досвід Заходу", - зазначив російський опозиціонер.

Зараз ви читаєте новину «Янукович бандит, але не психічно хворий - російський опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути