Ексклюзиви
пʼятниця, 17 липня 2020 15:32

Антиукраїнський виступ нардепа з ОПЗЖ розлютив фракції і групи. Вимагають слідчих дій

Антиукраїнський виступ нардепа з ОПЗЖ розлютив фракції і групи. Вимагають слідчих дій
Біля трибуни зібралися депутати з різних політичних сил.

Антиукраїнський виступ нардепа від ОПЗЖ Олега Волошина викликав гостру реакцію у Верховній Раді. До трибуни для заяви вийшли народні депутати з різних фракцій і груп.

"Шановні українці, щойно ми стали свідками плювка представника 5-ї колони в українському парламенті у тисячолітню історію України. Плювок, який був здійснений в ім'я пам'яті мільйонів українців, які загинули, борючись за незалежність України, які поневірялися по політичних таборах, тюрмах, психіатричних лікарнях, чужинецьких землях.

Фраза, що "країна, в якої немає суверенітету", сказана народним депутатом, представником окремої фракції в цій залі. Всі наші фракції і групи, які щойно вийшли до цієї трибуни, вимагаємо від голови Верховної Ради належної реакції, скерування відповідних запитів, листів у правоохоронні органи.

І українське суспільство дасть належну оцінку тому, що такий депутат Верховної Ради не може носити це ім'я - народного обранця незалежної, суверенної Української держави", - заявив співголова депутатської групи "Партія "За майбутнє" Тарас Батенко.

"Наші дідусі і бабусі були вивезені за далекі сибірські простори. За те, аби на новому етапі життя наша Україна отримала суверенність і незалежність. І ми не дозволимо нікому посягати на суверенність нашої україномовної держави, горде ім'я якій - Україна", - сказав нардеп з групи "Довіра" Павло Бакунець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 років тому Росія вдерлася в Україну

"Один мій друг, який був змушений пару років жити в окупації в Криму, надіслав мені фотографію. На стіні будинку був намальований тризуб і було написано "Тільки не забувайте нас". Ми не маємо права забувати про Крим ніколи. Ми, як парламент, маємо вимагати від усіх гілок влади більш активно згадувати про Крим. Мусимо створити альтернативний Мінську майданчик, де питання повернення Криму зазвучало дуже голосно. Маємо добиватися того, щоб у міжнародних судах держава-окупант, агресор постійно отримувала нагадування про те, що жодної провини не буде безкарно.

У нас триває війна. Для тих, хто забув. І під час війни будь-який натяк на територіальну цілісність, є злочином. А будь хто, хто дозволяє собі подібні заяви, є ворогом. Слава Україні", - сказав нардеп Сергій Рахманін від "Голосу".

"Героям слава!" - відповіли у залі.

У п'ятницю, 17 липня, на засіданні Верховної Ради народний депутат від ОПЗЖ Олег Волошин заявив, говорячи про Крим: "Хто захоче повертатися до країни, де всі жебракують? Яка не має суверенітету. Я вчора спеціально не прийшов на це урочисте зібрання, тому що немає що відзначати".

Зараз ви читаєте новину «Антиукраїнський виступ нардепа з ОПЗЖ розлютив фракції і групи. Вимагають слідчих дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути