вівторок, 13 березня 2018 19:04

Антиросійська політика Білого дому надалі збільшуватиметься - Таран про звільнення Тіллерсона

Антиросійська політика Білого дому надалі збільшуватиметься - Таран про звільнення Тіллерсона
Держсекретаря США Рекса Тілерсона президент звільнив з посади. На його місце призначили директора ЦРУ Майка Помпео. ФОТО: NYT

З огляду на попередні заяви новопризначеного держсекретаря США щодо Росії, можна спрогнозувати посилення антиросійської політики Штатів.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп розповів, хто отруїв Скрипаля

"Трамп мав на меті використати зв'язки Тіллерсона з російською стороною, його особисті зв'язки з Путіним. Він отримав орден з рук президента РФ (У 2013 році Тіллерсон отримав із рук російського президента орден Дружби за внесок у зміцнення співпраці між країнами в енергетичному секторі — Gazeta.ua). Через нього Трамп планував налагодити зв'язки з Росією і поступово просувати політику скасування санкцій. Але інституції США і Республіканська партія по суті не дали змоги Трампу це зробити, навпаки, вони з кожним днем все більше віддаляють його від Росії і змушують вводити нові санкції проти РФ. В цій ситуації треба було поставити людину, яка б займала антиросійську політику", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіллерсон розповів про нові санкції проти російських представників

На думку експерта, новий держсекретар США Майк Помпео не стане загравати з Росією.

"Він звинувачував Росію в тому, що вона втручається у вибори в США. Це означає, що ми і далі матимемо збільшення антиросійської політики в діях Білого дому. Якщо проаналізувати останні призначення — видно, що Трамп приймає збалансовані рішення. Він консультується з представниками республіканської більшості, але остаточне рішення приймає сам", - прокоментував експерт.

Держсекретаря США Рекса Тілерсона президент звільнив з посади. На його місце призначили директора ЦРУ Майка Помпео. "Він фантастично впорається з новими службовими обов'язками,"- сказав президент США Дональд Трамп. Колишній керівник нафтової компанії ExxonMobil Рекс Тіллерсон очолював Держдепартамент США з 20 січня 2017-го. Чутки про його відставку ходили з липня минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Антиросійська політика Білого дому надалі збільшуватиметься - Таран про звільнення Тіллерсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути