четвер, 16 липня 2020 11:54

Антимонопольний комітет уперше очолила жінка

Антимонопольний комітет уперше очолила жінка
Ольга Піщанська працює в Антимонопольному комітеті з минулого року

Верховна Рада призначила Ольгу Піщанську на посаду голови Антимонополького комітету.

За проголосували 255 депутатів.

229 голосів "За" дала фракція "Слуга народу", 16 - група "Довіра", 1 - "Партія "За майбутнє", позафракційні - 9.

Решта фракцій - нуль голосів "За".

"За моїми плечима є досвід роботи в потужному промисловому виробництві, власний бізнес, майже 10 місяців я працюю на посаді першого заступника голови Антимонопольного комітету.

Розумію виклики, які на сьогоднішній день стоять перед комітетом як конкурентним відомством. Усвідомлюю міру відповідальності комітету за економічний розвиток України та добробут наших громадян", - сказала Ольга Піщанська з трибуни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначили нового голову Нацбанку

Вона назвала основними пріоритетами боротьбу зі зловживаннями наявних монополій та картелів.

"Використання інструментів пониження бар'єрів входу на ринки. Припинення антиконкурентних дій органів влади. Посилення інституційної спроможності комітету та реформу органу оскарження у сфері публічних закупівель.

Завдяки сумісній роботі з депутатами, за допомогою наших західних партнерів з ЄС та США вже маємо декілька законопроєктів. Це законопроєкт про конкурентну реформу. Він дасть змогу впровадження механізмів виявлення та припинення діяльності картелів, невідворотності покарання, недопущення монополізації ринків.

Також є законопроєкт щодо реформування органу оскаржень", - заявила посадовець.

Біографія

44-річна Ольга Піщанська працювала першим заступником голови Антимонопольного комітету з вересня 2019 року. До цього кілька років була одночасно комерційним директором компаній "СТЕМ Інжиніринг" і директором "Закупівельні рішення".

2016-го - начальник відділу закупівель механічних матеріально-технічних ресурсів ТОВ "Метінвест Холдинг". Перед цим - 15 років роботи на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", звідки прийшов в Антимонопольний комітет і її попередник Юрій Терентьєв.

Закінчила Криворізький технічний університет за спеціальністю промислове та цивільне будівництво, отримала ступінь магістра економіки підприємництва в Київському національному економічному університеті.

3 липня Верховна Рада звільнила з посади голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.

Журналіст Юрій Бутусов повідомляв, що 1 липня президент Володимир Зеленський на нараді в Офісі президента змусив Терентьєва написати заяву через накладений на тютюнового монополіста компанію "Тедіс" штраф 6,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет уперше очолила жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути