Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2011 14:52

Антикорупційну ініціативу Януковича назвали маразмом

Антикорупційну ініціативу Януковича назвали маразмом

Народний депутат із фракції "БЮТ-Батьківщина" Володимир Бондаренко вважає статтю про заборону для чиновників отримувати подарунки законопроекту про протидію корупції мертвою.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Такі речі закладають, щоб вони працювали вибірково. Якщо когось треба буде викинути з органів влади, знайдеться той, хто напише заяву, що щось дарував, і продемонструє тому підтвердження. Це вплив на неблагонадійних", - зауважив депутат.

За словами Бондаренка, вчора комітет з питань бюджету Верховної Ради дуже швидко розглянув 400 поправок до закону.

"Бютівець" впевнений, що якщо документ не буде доопрацьований, за нього не можна голосувати.

"В цьому законі багато завуальованих речей. Під його дію не підпадають заступники міністрів, які є політичними особами. Вони виведені із системи державних службовців. Зате тут значаться фізичні особи. Це прості громадяни України. Тепер вони можуть потрапити під дію цього закону, і не зможуть подарувати на день народження своїм друзям чи родичам, які на держслужбі, якісь подарунки. Маразм повний", - зазначив він.

"Може, ми до 8 березня його приймемо. Тоді почнуть заарештовувати за квіти навіть від таємних прихильників. Свого часу мені Віталій Кличко подарував ручку Монблан. Вона дуже дорога. Зараз Віталій би сідав за це до в'язниці", - додав політик.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Верховна Рада у першому читанні ухвалила закон про протидію корупції. За словами його ініціатора - президента Віктора Януковича остаточно документ буде ухвалено до завершення сесії Ради.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційну ініціативу Януковича назвали маразмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути