Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 15:41

Антикорупційний суд для політиків буде канібальством - експерт

Антикорупційний суд для політиків буде канібальством - експерт
Захід і суспільство можуть дотиснути політиків. Фото: Victor/Flickr/CC BY 2.0

Нардепи бояться Антикорупційного суду, тому Верховна Рада нинішнього скликання не зможе ухвалити закон про його створення.

Про це сказав політолог Микола Давидюк в ефірі одного з телеканалів.

"Політики стануть першими клієнтами такого Антикорупційного суду. Вони це розуміють - заповнили декларації. І це не та черга, у якій би вони хотіли бути першими. Вони б не проти стояти за Maybach у черзі, за літаками, за Мальдівами. Тому суд буде відкладений мінімум до президентських виборів. Швидше за все, навіть після парламентських виборів вони будуть його розглядати.

Антикорупційний суд перетворився в одне з тих питань, яке шумить, але яке не приймають. Найяскравіший приклад - зняття депутатської недоторканності. Його шість разів виносили, Конституційний суд розглядав, але жодного разу він не дійшов до логічного завершення. Так і Антикорупційний суд. Вони цього не хочуть. Це для них буде канібальством. Але є суспільство і західні партнери. Політиків можна дотиснути", - наголосив Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційний суд у редакції МВФ ударить по команді Порошенка - нардеп

22 грудня у Верховній Раді зареєстрували проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативні законопроекти від депутатів.

Низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект. Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов'язанням України. Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеційської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний суд для політиків буде канібальством - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути