середа, 28 жовтня 2020 11:07

Антикорупційна система зазнала нищівних ударів саме після заяв Зеленського про боротьбу з хабарями – Геращенко

Антикорупційна система зазнала нищівних ударів саме після заяв Зеленського про боротьбу з хабарями – Геращенко
Співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко: "У президента є всі інструменти, аби вдосконалити законодавство, але він цього не зробив". Фото: eurosolidarity.org

Під час послання до парламенту Володимир Зеленський багато говорив про боротьбу із корупцією. Але вже за тиждень після цього антикорупційна система в Україні зазнала нищівних ударів.

Про це на Facebook написала співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко.

Вона наголосила, що у Зеленського є всі інструменти, аби вдосконалити антикорупційне законодавство, ухвалене попередньою владою. Але він пішов іншим шляхом – руйнування.

"Створення незалежних антикорупційних органів і введення е-декларування було обов'язковою умовою безвізу. Ухвалення цих законів, відкриття інформації про статки чиновників і стали тією електоральною революцією, яка змінила політичний ландшафт суспільства. Люди вивчали декларації політиків, це стало найзахопливішим чтивом, квартал присвячував "баригам" свої скетчі і саме так прийшов до влади. Дорогою забув пару раз щось задекларувати, але ж він "чесний", йому можна. Народ повірив, що ці мільйонери з офшорними рахунками своїх студій – бєдниє і чєсниє", – зіронізує Геращенко.

"Наша команда впровадила антикорупційну реформу. В епоху Зеленського її ліквідували. Ці закони точно не були ідеальними, вони непросто приймалися, під улюлюкання "антикорупціонерів", точно потребували вдосконалення, але не ліквідації. Ці рішення матимуть вкрай негативні наслідки для країни, населення якої, як ми пам'ятаємо, ще 2 дні тому "проголосувало" за пожиттєве для корупціонерів, а МВФ відмовив в черговому транші через непрозоре обрання конкурсної комісії САП", – нагадала вона.

"Рівно тиждень тому Зеленський з трибуни ВР розпинався, що він повернув відповідальність за незаконне збагачення, перезавантажив НАЗК і розпочав хрестовий похід проти корупції. А можна сьогодні його виступ на біс, пліз? "Слуги" з усіх каналів кричали, що опозиція боїться опитування, бо не хоче боротися з корупцією. Ну-ну", – зазначила нардепка.

І резюмувала: "З трибуни ВР Зеленський ще розпинався про зняття недоторканості. У першому ряду йому радісно кивав бідний, але чесний згідно декларації депутат Юрченко, зловлений на хабарі і випущений під мільйонну заставу. Потім ми його зустріли в буфеті. Пив каву, насолоджувався життям".

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційна система зазнала нищівних ударів саме після заяв Зеленського про боротьбу з хабарями – Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути