четвер, 16 грудня 2021 06:00

Андрій Портнов - "смотрящий" за судами від Кремля - юристка

Андрій Портнов - "смотрящий" за судами від Кремля - юристка
Агія Загребельська: "Офісі президента є людина, завдяки якій уся проросійська мережа в правовій системі досі живе". Фото: Тарас Подолян

В Україні юридична правова вертикаль наповнена агентами Кремля. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповіла Агія Загребельська. Вона - юристка і засновниця громадського проєкту "Ліга антитрасту"

"Сергій Ківалов (колишній нардеп-"регіонал", з 1998 року президент Національного університету "Одеська юридична академія". – Gazeta.ua) є "смотрящим" від проросійських сил за вищими навчальними закладами. Андрій Портнов (ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича. – Gazeta.ua) - за судами. На Банковій це - заступник голови Офісу президента Олег Татаров (підозрюють у причетності до давання хабаря, був адвокатом Портнова. - Gazeta.ua), - розповіла вона.

У суспільстві є запит на справедливий суд, каже Загребельська.

"Цьому не відповідає наша судова система. З одного боку, значну увагу приділяють саме її реформуванню західні партнери. З іншого, є певне визнання проблем у судах Володимиром Зеленським. Коли почали активно рухатися в реформі, на шляху з'явилися ці всі "чарівні" люди. Насамперед, Портнов, на якого орієнтується значна частина суддів, в кар'єрі яких він відігравав велику роль. Ця людина може заблокувати судову реформу", - наголосила юристка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов недоплачує державі більше мільярда гривень щомісяця - Агія Загребельська

Санкції США проти Портнова - це сигнал нашому президентові, на думку юристки:

"Такий натяк Володимиру Зеленському від західних партнерів з приводу Татарова: в Офісі президента є людина, завдяки якій уся проросійська мережа в правовій системі досі живе. Зеленському потрібно обирати: тягти за собою цю скриню з минулим, яка не дає рухатися вперед, чи викинути і йти в європейське майбутнє".

Сполучені Штати Америки 9 грудня запровадили санкції проти Андрія Портнова. У рішенні зазначили, зокрема, що 2019-го ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича вступив у змову з високопоставленим урядовцем, щоб сформувати вищі юридичні інституції країни на свою користь і впливати на Конституційний Суд, також - на Генпрокуратуру.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Портнов - "смотрящий" за судами від Кремля - юристка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути