вівторок, 14 березня 2017 12:22

Андрій Іллєнко: Керівники МВС та СБУ мають негайно з'явитися в парламент

Андрій Іллєнко: Керівники МВС та СБУ мають негайно з'явитися в парламент
Фото: svoboda.org.ua

Депутати-націоналісти вимагають чітких дій від Верховної Ради щодо розгону блокади торгівлі на крові. Негайно в парламент мають прибути міністр внутрішніх справ і голова СБУ та відповісти щодо вчорашніх подій.

Про це 14 березня з трибуни ВРУ заявив народний депутат України, заступник голови ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

Зазначимо, що народні депутати від "Свободи" та "Національного корпусу" вийшли до трибуни із заявою з приводу ситуації, яка відбулася напередодні біля станції "Кривий Торець". Як відомо, там затримали багатьох учасників торговельної блокади, серед них – щонайменше п'ятьох "свободівців".

Позицію націоналістів озвучив Андрій Іллєнко, заявивши, що парламент має прореагувати на безчинства, зокрема, щодо ветеранів російсько-української війни: "Ми, націоналісти, не можемо мовчати, коли влада почала силові дії щодо розгону блокади торгівлі на крові. Ті події, які відбувалися вчора, свідчать про те, що в декого мізки відсохли від "бабла" і корупційних схем. Вони втратили не тільки здоровий глузд, але й почуття самозбереження, розпочавши агресивні дії проти ветеранів. У цій ситуації ми вважаємо, що це перехід межі. Нічна реакція людей у Києві, Чернівцях, Луцьку, Вінниці свідчить, що терпець у народу уривається.

Сьогодні ми вимагаємо конкретних, чітких дій від парламенту. Негайно в парламент мають прибути очільник МВС і голова СБУ, дати відповідь на те, що вчора відбувалося. Я впевнений, що парламент має ухвалювати, в тому числі, кадрові рішення. Ми також впевнені, що має бути негайно поставлено на розгляд наш законопроект, який уже два роки лежить у парламенті – про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями.

Верховна Рада має припинити цю ганебну практику. Ми закликаємо не ховати голову в пісок, а нарешті ухвалити рішення в інтересах української нації, бо інакше народ скаже своє слово і дехто позаздрить долі Януковича".

Зараз ви читаєте новину «Андрій Іллєнко: Керівники МВС та СБУ мають негайно з'явитися в парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути