Ексклюзиви
субота, 24 грудня 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США з'ясували, навіщо Путін почав частіше з'являтися на публіці

Аналітики США з'ясували, навіщо Путін почав частіше з'являтися на публіці
Відновлення публічних виступів президента Росії Володимира Путіна, ймовірно, свідчить про те, що він почав більше турбуватися про свою популярність. Фото: eastnews.ua

Відновлення публічних виступів російського диктатора Володимира Путіна свідчить про стурбованість президента Російської Федерації своєю популярністю серед росіян та іміджем у Росії.

Путін почав частіше з'являтися на публіці в російських містах і частіше робити розпливчасті заяви про вторгнення РФ в Україну, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Останніми днями це особливо помітно, порівняно з його відсутністю в громадській діяльності протягом перших 10 місяців війни.

"23 грудня Путін відвідав Конструкторське бюро приладобудування в Тульській області (підприємство з виробництва озброєнь. – Gazeta.ua). Він також планував того ж дня відвідати машинобудівний завод "Уралвагонзавод" у Нижньому Тагілі, але в останній момент скасував захід", – ідеться у свіжому звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив про "швидке завершення війни". У Кремлі пояснили його слова

Подібні появи є частиною зусиль Кремля представити Путіна як лідера воєнного часу та відновити панівне становище у внутрішньому інформаційному просторі.

"Путін постійно покладався на особисті виступи протягом усього свого правління. Це допомогло йому створити образ всевидячого та всюдисущого правителя", – зазначають експерти.

Аналітики ISW припускають, що глава Кремля намагається створити сприятливі умови в інформаційному просторі напередодні наступних президентських виборів у Росії на початку 2024 року.

Оточення президента Росії Володимира Путіна доносить йому неправдиву інформацію про ситуацію на фронті, бо не хоче засмучувати його. Через це Путін, як і раніше, вірить, що зможе перемогти у війні та захопити Україну.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США з'ясували, навіщо Путін почав частіше з'являтися на публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути