Ексклюзиви
субота, 24 грудня 2022 03:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Оточення Путіна бреше йому про ситуацію в Україні - The Wall Street Journal

Оточення Путіна бреше йому про ситуацію в Україні - The Wall Street Journal
Президент РФ Володимир Путін не бачить справжньої ситуації на фронті. Фото: zn.ua

Оточення президента Росії Володимира Путіна доносить йому неправдиву інформацію про ситуацію на фронті, бо не хоче засмучувати його.

Через це Путін, як і раніше, вірить, що зможе перемогти у війні та захопити Україну. Про це пише американське видання The Wall Street Journal із посиланням на американські та російські джерела.

"За словами колишнього офіцера російської розвідки і нинішніх і колишніх російських чиновників, Путін щодня прокидається близько сьомої ранку для письмового брифінгу про війну з ретельно вивіреною інформацією, в якій підкреслюються успіхи і применшуються невдачі російської армії", - пише WS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заперечує право України бути незалежною державою ‒ ISW

За інформацією видання, президент Росії давно відмовився від користування інтернетом, побоюючись цифрового стеження. Це робить його залежним від брифінгових документів, складених ідеологічно орієнтованими радниками.

"Знаючі люди повідомили, що зведення з фронту потрапляють на стіл до Путіна через кілька днів, через що вони часто залишаються неактуальними. Командири на передовій підпорядковуються ФСБ, яка редагує звіти для експертів у Раді безпеки, а ті передають їх секретареві Ради Миколі Патрушеву, головному яструбу, який допоміг переконати Путіна вторгнутися в Україну. Той, у свою чергу, передає звіти Путіну", – пише The Wall Street Journal.

Нинішні та колишні російські чиновники та люди, наближені до Кремля, кажуть, що Путін залишається повністю впевненим у тому, що зможе захопити Україну, і готовий мобілізувати російську економіку та населення протягом багатьох років, щоб досягти успіху.

"Якщо західні постачання зброї та економічна підтримка припиняться, а український моральний дух впаде, він все одно може стати переможцем у найбільшій війні у Європі після Другої світової війни", – пише американське видання.

У матеріалі наголошується, що кілька місяців російські офіційні особи, проурядові журналісти та аналітики намагалися особисто донести до президента РФ інформацію про те, як провалилося його вторгнення, але марно.

"Коли один соціолог звернувся до офісу Путіна з приводу опитування, яке показало нижчу, ніж очікувалося, громадську підтримку невдовзі після вторгнення, то отримав відповідь: "Не треба зараз засмучувати Володимира Володимировича", - пише видання.

Російський президент Володимир Путін намагається зняти з себе відповідальність за затяжну війну в Україні. Для цього він подвоює зусилля з заперечення своєї участі, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Президент Росії Володимир Путін збільшив кількість заяв, спрямованих на зменшення допомоги Заходу у сфері безпеки України. Сталося це на тлі рішення Вашингтона передати Києву батарею зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Зараз ви читаєте новину «Оточення Путіна бреше йому про ситуацію в Україні - The Wall Street Journal». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути