понеділок, 14 листопада 2022 17:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітик сказав, як США і Китай дивляться на війну в Україні

Предметом розмови президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена і глави Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна є фактор Ірану у контексті війни в Україні.

У країн різні погляди на завершення війни в Україні. Про це сказав аналітик Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак в ефірі телеканалу "Еспресо".

Автор: East News
  Президент США Джо Байден прибуває із главою Китая Сі Цзіньпіном на зустріч на полях саміту G20 14 листопада, Балі, Індонезія.
Президент США Джо Байден прибуває із главою Китая Сі Цзіньпіном на зустріч на полях саміту G20 14 листопада, Балі, Індонезія.

"У США і Китаю різні погляди, як закінчувати війну в Україні. Для США очевидно, що Росія має програти війну. Китай хоче, щоб війна закінчилася внічию для Росії", – сказав Їжак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО назвав мету Путіна у війні

За словами аналітика, Байден і Сі Цзіньпін обговорюватимуть те, як не допустити початку нової війни протягом століття.

"Світ стає перед питанням: як розподіляти ресурси – на нове економічне зростання, чи на підготовку до нової війни", – сказав Їжак.

14 листопада Байден зустрівся з Сі Цзіньпіном на саміті G20 в Індонезії. Підтвердили свою згоду з тим, що ядерна війна ніколи не повинна вестися і ніколи не може бути виграна. Наголосили на неприйнятті використання або загрози застосування ядерної зброї в Україні.

Саміт G20 офіційно стартує на Балі 15 листопада. Президент України Володимир Зеленський приєднається до саміту в онлайн-форматі. Президент РФ Володимир Путін не приїде на саміт і не виступить на ньому віддалено.

Зараз ви читаєте новину «Аналітик сказав, як США і Китай дивляться на війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути