Ексклюзиви
середа, 20 липня 2022 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал розповів, як російську армію закопують в українській землі

Американський генерал розповів, як російську армію закопують в українській землі
Генерал Марк Міллі розповів про бойові дії на сході України. Фото: East News

На сході України тривають інтенсивні бойові дії.

Російські окупанти, якщо десь просуваються, то лише на сотні метрів, інколи на кілометр, сказав голова Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки, генерал Марк Міллі на брифінгу після засідання Контактної групи з оборонної підтримки України "Рамштайн-4", повідомляє УНІАН.

"Впродовж 90 днів російське просування склало можливо 6-10 миль (близько 9,6-16 км). Це не дуже багато", – заявив Міллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ламай, Дім, падай головою" – росіянин дає поради сину-окупанту, як себе калічити

Українські військові здійснювали контрольований планований відхід з Сіверськодонецька і встановили нові лінії оборони, одночасно продовжуючи значний спротив, сказав генерал.

"Суть полягає у тому, що ціна дуже висока, здобутки росіян дуже малі. У Луганській і Донецькій областях триває запекла війна на виснаження. І відповідаючи на ваше запитання про те, "чи втрачений Донбас?" Ні, він ще не втрачений. Українці змушують росіян платити за кожен дюйм території, який вони завойовують. Просування росіян виміряються буквально сотнями метрів, у деякі дні вони можуть захопити кілометр, але не більше цього", – заявив Міллі.

Сьогодні на засіданні "Рамштайн-4" США заявили про передачу Україні додаткових реактивних систем залпового вогню HIMARS.

За 147 днів ЗСУ знищили 38 750 російських окупантів, 1700 їхніх танків і 3905 броньованих машин. Втрати росіян перевищують показники їх комплектування.

Українські захисники вже звільнили 1028 населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал розповів, як російську армію закопують в українській землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути