Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2024 10:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал назвав головні цілі операції ЗСУ на Курщині

Американський генерал назвав головні цілі операції ЗСУ на Курщині
Генерал США назвав три основні цілі операції ЗСУ в Курській області. Фото: eastnews.ua

Операція ЗСУ в Курській області РФ є контрнаступом, а не вторгненням.

Вторгнення - звучить абсолютно неадекватно, заявив американський генерал у відставці, екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес у коментарі "РБК-Україна".

"Існує три цілі цього контрнаступу. Першочерговою ціллю є створення плацдарму на російській стороні. В межах цієї цілі ЗСУ заберуть більшу частину території, де знаходяться ворожі безпілотники та ракети, що запускаються по Україні. Також це загрожуватиме/порушуватиме російську нафтогазову/атомну енергетику та інфраструктуру в Курській області, що дозволить ЗСУ перемістити зброю великої дальності ближче до Росії", - сказав він.

Це необхідно, щоб завдавати ударів по аеродромах, НПЗ і транспортній інфраструктурі, попри обмеження США, Великої Британії та Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські сили наближаються до Криму - Годжес

Метою номер два Годжес назвав зміну динаміки війни.

"Це руйнує міф про глухий кут і неминучість перемоги РФ, показує вразливості окупантів з погляду командування та контролю, логістики та переваги безпілотників. Нам ще потрібно буде дізнатися, як ЗСУ створили можливості боротьби з безпілотниками, які послаблюють російську розвідку", - прокоментував військовий.

Третьою ціллю американський генерал вважає відтягування російських сили з інших напрямків фронту в Україні для боротьби з Курським плацдармом.

Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в Курській області РФ.

Минулої доби втрати російських загарбників склали 1200 осіб. Також українські воїни знешкодили три танки, 18 бойових броньованих машин, 27 артилерійських систем, засіб ППО, 21 БпЛА оперативно-тактичного рівня, три ракети, 52 автомобіля та 15 одиниць спеціальної техніки окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал назвав головні цілі операції ЗСУ на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути