середа, 17 липня 2013 18:21

Американські блогери за "бабло" піарили Януковича і ПР під час виборів, – ЗМІ

Американські блогери за "бабло" піарили Януковича і ПР під час виборів, – ЗМІ
Фото: ckpr.com.ua

Напередодні парламентських виборів 2012 року серед блогерів США провели кампанію, спрямовану на покращення іміджу Віктора Януковича та Партії регіонів серед американських консерваторів.

Керівника кампанії ідентифікували завдяки розслідуванню, проведеному агенцією із виявлення "вірусного" інтернет-контенту BuzzFeed, повідомляє "Тиждень".

"Українську кампанію розпочали минулого року, напередодні важливих виборів до українського парламенту, її спрямували на переконання скептично налаштованих американських консерваторів у тому, що проросійська Партія регіонів, очолювана президентом Віктором Януковичем, заслуговувала на американську підтримку", - повідомляє BuzzFeed Politics.

Серед конкретних ресурсів, включених до кампанії, агенція називає RedState, Breitbart та Pajamas Media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович — це ідеал для більшості українських жінок. Бо це — мужик, вождь"

Кампанія передбачала грошову винагороду авторам, які публікували заздалегідь підготовані тексти на відповідних ресурсах.

"Електронні листи та документи, що включають попередньо сформовані цитати виборчої кампанії та вислови, які дехто з авторів копіював дослівно, формують враження що уряди інших держав ухиляються від обмежень пропаганди, встановлених Міністерством юстиції, аби таємно отримати лобіювання у Сполучених Штатах: платежі через групу у Бельгії передавалися до рук американського консультанта, який також переконував авторів не контактувати з репортерами, що розслідували справу", - повідомив один з учасників пропагандистської компанії, що погодився свідчити на умовах ананімності.

Свідок заявив, нібито йому запропонували $500 в обмін на створення публікації, яка вихваляла б Партію регіонів.

Також він передав кореспондентам BuzzFeed копії електронних листів та документів, отриманих від Джорджа Сковіля (George Scoville), спеціаліста з медіа-стратегій, через якого здійснювалась оплата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яйце, кинуте в Комаровського, насправді влучило в Януковича" - нардеп

Один із електронних листів, датований 29 жовтня – днем виборів, "показує, що Сковіль розіслав документи з повними результатами екзит-полів та попередньо підготовані тези від спостерігачів за виборами".

Сковіль пише у листі: "Серйозно, якби ви могли витратити сьогодні кілька хвилин, аби опублікувати результати на Твіттері, використовуючи #ukrainevotes та деякі з текстів, що ви написали, це дуже допомогло б нам".

Наступний лист чоловіка, надісланий кількома хвилинами пізніше, містив набір можливих твіттів, що включали вислови, такі як "Україна продемонструвала відданість демократії та пройшла тест міжнародної спільноти з проведення чесних виборів" та "Перемога для Партії регіонів – це перемога для народу, оскільки Україна є демократією".

Зараз ви читаєте новину «Американські блогери за "бабло" піарили Януковича і ПР під час виборів, – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути