середа, 17 липня 2013 16:19

Свободівці пікетують будівлю, де розглядають справу Пилипишина
6

Фото: Фото: gazeta.ua

Близько 30 прихильників партії "Свобода" пікетують Голосіївський районний суд. Там розглядається справа екс-голови Шевченківської районної держадміністрації, Віктора Пилипишина.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Засідання було заплановане на 15.30. Однак лише після його початку стало відомо, що головуючого суддю у справі замінено. Незважаючи на те, що засідання є відкритим, журналістів на нього не пускають.

За словами "свободівців" суд над Пилипишиним постійно затягують. Справу щодо розкрадання майна розглядають уже близько року. Представники свободи вже майже півроку регулярно пікетують його засідання. Головна мета, як пояснили активісти, це пришвидшення розгляду справи та досягнення того, аби рішення суду було законним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відпустив Пилипишина під заставу в 289 тис. грн

Люди, які прийшли під суд, тримають кілька прапорів свободи та державних стягів. Вони скандують "Суддя пам'ятай — Янукович не вічний!", "Пилипишина на нари!", "Суддя суди по закону!" та "Революція!". Неподалік суду стоїть автобус із "беркутівцями", а ще далі автозак.

"Очевидно суддя є в домовленості з обвинувачуваним і ніяк не може прийняти справедливе рішення", - наголосив "свободівець" Юрій Левченко. Саме він був головним конкурентом Пилипишина на скандальному 223-му округу у Києві, результати виборів на якому, досі не оголошено. Він також розповів, що на попередньому судовому засіданні, яке відбувалося 30 квітня суддя прийняв рішення про скасування підписки про невиїзд щодо Пилипишина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після суду Пилипишин видалив свій аккаунт у фейсбуці

Сьогодні обвинувачений до суду не з'явився. На засіданні присутні лише його адвокати та помічники. Свободівці не виключають, що сам Пилипишин вже виїхав закордон.

"На попередньому засіданні він відкупився, - думаю, що це і є свідченням змови. Те саме відбулося і сьогодні - коли прокуратура запрошується на засідання, але при цьому офіційних повідомлень (щодо проведення засідання. - ред.) немає", - підкреслив Левченко

Незадовго до початку засідання до приміщення райсуду зайшов суддя, який вів цю справу, однак від коментарів відмовився і швидко зник за дверима установи.

Наразі пікет продовжується.

Зараз ви читаєте новину «Свободівці пікетують будівлю, де розглядають справу Пилипишина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути