Ексклюзиви
неділя, 04 липня 2021 14:31

Американські катери і власний корвет: Зеленський анонсував нове озброєння ВМС

Американські катери і власний корвет: Зеленський анонсував нове озброєння ВМС
Український флот поповниться протимінними кораблями і сучасними ракетними катерами. Фото: president.gov.ua

2022 року США планують надати українському флоту патрульні катери Mark VI.

Вони призначені для патрулювання прибережних морських територій та захисту портової інфраструктури. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу в Одесі до Дня Військово-морських сил ЗСУ.

Президент додав, що кілька років поспіль тривали розмови про необхідність нового пункту базування для патрульних катерів, і наразі Україна переходить "до реальної роботи".

"У порту "Південному" формується відповідна інфраструктура, розгорнуто управління дивізіону кораблів, базується два катери типу "Island" та очікується на поповнення ще щонайменше три катери, які зараз проходять модернізацію у США", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США збільшив військову допомогу Україні

За словами Зеленського, до кінця 2023-го Україна отримає власний військовий корвет, його будівництво вже триває в Туреччині.

Також українська морська авіація отримає турецькі безпілотники Bayraktar. Українські екіпажі, які управлятимуть ними, проходять в Туреччині відповідну підготовку, яка вже закінчується.

Президент додав, що в Туреччині вже заклали перший корпус корвета для українських ВМС, який побудують в Україні до кінця 2023 року.

Міністерство оборони США 11 червня оприлюднило пресреліз, у якому оголосило про новий пакет допомоги Україні у $150 млн. Гроші з нового пакету можна витратити 2021-го на підвищення летальності наявної зброї, розвиток систем управління, військові навчання й артилерійські радари, безпілотники, захищені засоби зв'язку, електронної війни та військово-медичної евакуації.

Зараз ви читаєте новину «Американські катери і власний корвет: Зеленський анонсував нове озброєння ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути