четвер, 23 грудня 2021 19:48

Ялинки і гірлянди: які міста витратили найбільше на Новий рік
10

Ялинка у Києві
Ялинка в Одесі
Новорічна локація у Вінниці

Найдорожчим святкування Нового року буде для мешканців Запоріжжя та Одеси. Міська влада виділила там 10,5 і 12,7 млн грн.

Про це повідомляє "Чесно"

Організація проаналізувала, скільки коштів передбачили на новорічні витрати у бюджетах 17 міськрад і які суми витратили в розрахунку на одного мешканця.

У порівнянні з минулим роком, витрати на святкування в обласних центрах суттєво зросли. У Запоріжжі - в 17 разів, Вінниці - 14, Херсоні - понад 30 разів. Менші витрати цьогоріч лише у Полтаві і Луцьку.

У перерахунку на одного мешканця найнижчі витрати у Львові і Тернополі (менше 1 грн). Найвищі - у Рівному, Вінниці, Одесі та Запоріжжі (понад 11 грн).

У Києві на святкування виділили 5,25 млн.

В Одесі майже половину новорічних витрат передбачили на купівлю подарунків для дітей на 5,6 млн.

У Запоріжжі 10,5 млн спрямували на послуги з організації новорічних локацій, монтажу декорацій, гірлянд та ілюмінацій. У Вінниці виділили майже 7 млн.

В Херсоні торік були найнижчі витрати на новорічні свята - 90 тис. Цьогоріч передбачили понад 3 млн. За ці кошти придбали штучну ялинку в комплекті зі світловою ілюмінацією та огорожею та світлодіодні конструкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Радою запалили ялинку

У Рівному і Чернівцях святкування обійдеться у 3 і 2 млн. Кошти передбачені на монтаж ялинок, декор, подарунки дітям.

В Ужгороді, Сумах та Житомирі виділили по 1,5 млн на святкові ілюмінації, організацію заходів і оформлення фотозон.

У Чернігові - понад мільйон гривень на монтаж ялинки, декорації і подарунки дітям. У Луцьку на організацію новорічного містечка і оформлення ялинок пішло 754 тис. Ще 12 тис. передбачили на новорічні листівки.

У Івано-Франківську ялинку придбали у 2017 році, декор - у 2018. Тому витратили лише 428 тис. на урочисте відкриття і проведення фестивалю.

У Львові з бюджету виділили 242 тис. Основні статті витрат: монтаж ялинки і її охорона, святкові ілюмінації. Найнижчі витрати у Тернополі - 199 тис. на монтаж новорічної ялинки.

Таким чином найдешевшим виявилося святкування у Тернополі, Львові, Полтаві та Івано-Франківську. В розрахунку на одного мешканця - менш як 1,5 грн.

18 грудня у Києві засвітили головну ялинку України. Традиційно її встановили у центрі міста на Софійській площі.

Зараз ви читаєте новину «Ялинки і гірлянди: які міста витратили найбільше на Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути