вівторок, 01 березня 2011 14:04

Активіст "податкового" Майдану відмовився за ґратами їсти

Активіст "податкового" Майдану відмовився за ґратами їсти

Затриманий за пошкодження плитки Майдану Ігор Гаркавенко, який утримується у Лук'янівському СІЗО, з сьогоднішнього дня оголосив голодування.

Про це журналістам розповів його адвокат Олег Левицький, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Він хотів це зробити майже з першого дня ще у грудні. Я йому казав: "Потерпи два місяці. Можливо, тебе потім випустять". Але цього не сталось. Вони, так спокійно посміхаючись, засадили його ще на два місяці... Немає жодних утисків, дозволяють передачі, клопотання, побачення. Але добитися щось у справі неможливо", - розповів Левицький.

Він назвав справу щодо Гаркавенка фальсифікованою. За його словами, слідчі не беруть до уваги жодних доказів захисту. "Не можу пригадати щось подібного із своєї практики. Є судові помилки, існують катування. Але щоб настільки нахабно надумували епізоди - це вперше", - сказав адвокат.

Він нагадав, що Гаркавенку інкримінують пошкодження комунального майна на суму 212 тис.грн. За це йому "світить" до трьох років. Адвокат заявляє, що для того, щоб підвищити значущість справи, слідчі доводять, що пошкодження було зроблено за попередньою змовою групи осіб. Юрист же доводить, що Гаркавенка слід визнати політв'язнем, бо його справу фальсифікують, застосовують до нього перебільшені заходи покарання, присутнє свавілля у виборі доказів.

"Не беруть до уваги алібі. Гаркавенко прибув на Майдан за чотири дні після початку. На той момент усі намети були встановлені, а кілки - забиті. Він перебував у Харкові, і це можна визначити за розмовами по мобільному. Але у слідства є кілька свідків, які за фотографіями нібито впізнали Ігоря. Як я можу все це пояснити? - Хочеться сказати: не виходьте на протести... Вони демонструють, що чекає людей, які виступають проти", - пояснив Левицький.

3 березня відбудеться апеляційний суд, який розглядатиме рішення Голосіївського суду від 23 лютого про продовження утримання Гаркавенка ще на два місяці під вартою. Адвокат пообіцяв, що в разі відмови звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Активіст "податкового" Майдану відмовився за ґратами їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути