середа, 30 січня 2013 13:19

"Якщо замахнувся, то рубай" — Сас про ініціативу УДАРу щодо звільнення спікера

"Якщо замахнувся, то рубай" — Сас про ініціативу УДАРу щодо звільнення спікера
Сергій Сас. Фото: www.radiosvoboda.org

Успіх ініціативи УДАРу щодо звільнення спікера Володимира Рибака неможливий, оскільки його обрали провладною більшістю, тому в опозиції немає такої можливості.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат із "Батьківщини" Сергій Сас.

"Думаю, що це питання закінчиться нічим. Якщо спікера обрали більшістю голосів від загальної кількості народних депутатів у Верховній Раді, то зараз навряд чи зміниться конфігурація, тому що більшість представлена Партією регіонів, комуністами та багато позафракційними, які фарватером працюють для ПР", - висловив думку опозиціонер.

Він висловив думку, що "це питання заполітизоване, безрезультатне. Якщо замахнувся, то рубай, а якщо не хочеш рубати, то не замахуйся".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк принесе ручку Рибаку, аби той підписав розпорядження про скликання позачергової сесії

"Батьківщина" завтра збирається на засідання фракції та буде визначатися щодо ініціатив колег та соратників. Я буду вирішувати щодо цього питання в контексті фракції", - додав народний депутат.

Окрім того, за його словами, спікер порушив закон, оскільки він зобов'язаний був зібрати позачергову сесію. "Голова Верховної Ради в сегменті зібрання сесії порушив Конституцію, то це є очевидним, оскільки відповідно до Конституції 150 депутатів мають право ініціювати позачергову сесію, а голова ВР зобов'язаний її зібрати, та зробити ряд кроків, передбачених Регламентом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після зустрічі з Жириновським спікер ВР вирішив, що дружба з Росією не завадить інтеграції України в ЄС

Нагадаємо, фракція "УДАР" подала письмове звернення до Верховної Ради щодо ініціювання питання про відкликання Володимира Рибака з посади голови Верховної Ради. "Голова Верховної Ради Володимир Рибак, всупереч Конституції, законам та регламенту, відмовився скликати позачергову сесію парламенту на вимогу трьох опозиційних фракцій. Тому фракція "УДАР" розпочинає збір підписів за відставку спікера Рибака", - підкреслюють в партії.

Як повідомлялось раніше, три опозиційні парламентські фракції - "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" - зібрали 158 підписів народних депутатів про скликання позачергової сесії і звернулися з відповідною вимогою до голови Ради Володимира Рибака. Проте він відмовився скликати позачергову сесію Верховної Ради для розгляду ситуації навколо Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо замахнувся, то рубай" — Сас про ініціативу УДАРу щодо звільнення спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути