пʼятниця, 12 березня 2021 09:00

Якщо випускникам вузів дати робочі місця, вони не виїжджатимуть на заробітки закордон - Лабазюк

 

В Україні необхідно вдосконалити законодавство про вищу освіту в частині забезпечення 1-го робочого місця для випускників вузів.

З такою ініціативою звернулась голова Хмельницької обласної ради Віолетта Лабазюк до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та делегації народних депутатів під час круглого столу в Хмельницькому університеті управління та права ім. Леоніда Юзькова.

"Першочергово сьогодні важливо вдосконалити законодавство про вищу освіту в частині забезпечення 1-го робочого місця для випускників вузів. Молодому фахівцю важко знайти роботу без досвіду і це зумовлює колосальний відтік розумної та талановитої молоді, задача яких розбудовувати країну, її економіку, медицину, науку, освіту та бізнес", - йдеться у дописі Лабазюк у Facebook.

  Важливо вдосконалити законодавство про вищу освіту в частині забезпечення першого робочого місця для випускників вишів - Лабазюк. Фото: Facebook
Важливо вдосконалити законодавство про вищу освіту в частині забезпечення першого робочого місця для випускників вишів - Лабазюк. Фото: Facebook

Також Лабазюк наголосила, що доки в Україні не врегулюються всі прогалини в освітній сфері на законодавчому рівні і не налагодять процес працевлаштування студентів, доти відповідно молодь все активніше покидатиме батьківщину в пошуках кращої долі та перспектив розвитку.

Серед пріоритетів Лабазюк відзначила налагодження співпраці освітніх закладів з роботодавцями з метою створення навчального середовища та подальшого працевлаштування випускників.

Голова облради також додала, що освіта — це одна з тих базових сфер, від якої залежить розвиток сучасної прогресивної держави та нації, і на даному етапі ця галузь потребує зрозумілого та прогнозованого фінансування та створення умов для підприємців інвестувати в неї.

 

Спікер Разумков підтримав ініціативу Лабазюк та звернувся до облради й обласної адміністрації із зустрічною ініціативою створити достатнью кількість робочих місць, щоб згідно з уже зміненим законодавством, забезпечити випускників 1-м робочим місцем.

У Хмельницькій області вдалося залучити благодійні кошти для страхування близько 2 тис. медиків на суму 700 тис. грн. Це був 1-й етап. Якщо пандемія набиратиме обертів, питання планують підняти і щодо страхування педагогів.

Зараз ви читаєте новину «Якщо випускникам вузів дати робочі місця, вони не виїжджатимуть на заробітки закордон - Лабазюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути