вівторок, 05 березня 2013 11:51

Якщо ВАСу вирішить позбавити мандату Власенка, то відмінити це рішення буде складно - експерт

Якщо ВАСу вирішить позбавити мандату Власенка, то відмінити це рішення буде складно - експерт
Михайло Погребинський. Фото: glavcom.ua

Людей, які суміщають депутатську діяльність із підприємницькою варто позбавляти мандату, оскільки має відбутися процес очищення депутатського корпусу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

"Тут треба дочекатись рішення суду. Якщо рішення суду буде таке, що воно його не позбавити мандату, то питання само собою зникне. Якщо рішення буде — позбавити мандату, то відмінити рішення суду буде складно", - висловив думку політолог.

Також він зауважив, що "процес очищення депутатського корпусу від людей, які є сумісниками, тобто фактично порушують закон, я вважаю процесом нормальним". "Єдине, що є в законодавстві прогалини, чи конфлікти норм, які варто вирішити на законодавчому рівні", - додав Погребинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні зранку відбудеться погоджувальна рада - Мохник

Окрім того, політолог зазначив, що "для мене ситуація із Власенком юридично незрозуміла". Політолог зауважив, що Власенко весь цей час був адвокатом екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Він мав посвідчення адвоката, ходив до Тимошенко, а вважається, що він ходив як захисник громадський, а не як адвокат. Всі ж розуміють, що фактично він був її (Юлії Тимошенко - ред.) адвокатом. Хто може проти цього виступити? Аналогічно така ситуація із людьми, які суміщають депутатську діяльність із підприємницькою", - висловив думку Погребинський.

Нагадаємо, вчора опозиція зірвала Погоджувальну раду перед початком пленарного тижня Верховної Ради через намагання керівництва парламенту позбавити Сергія Власенка депутатських повноважень. В опозиції твердять, що рішення парламентського комітету з питань регламенту в питанні Власенка сфальсифіковані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер попросив депутатів та пресу залишити залу засідань

Власенко прогнозує, що Вищий адміністративний суд 5 березня візьме рішення про позбавлення його депутатського мандата, а також свій арешт 6 березня.

28 лютого спікер Володимир Рибак звернувся з проханням до Вищого адмінсуду позбавити мандатів Сергія Власенка та Андрія Веревського через суміщення депутатських повноважень з іншими видами діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Якщо ВАСу вирішить позбавити мандату Власенка, то відмінити це рішення буде складно - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути