вівторок, 24 травня 2022 01:04

Якщо Україна впаде, Росія піде далі - Зеленський спрогнозував наслідки для Заходу 

Якщо Україна впаде, Росія піде далі - Зеленський спрогнозував наслідки для Заходу 
Путін піде війною на Європу, якщо переможе Україну - президент України Володимир Зеленський. Фото: eastnews.ua

США та Європейський союз повинні захистити Україну, щоб президент Росії Володимир Путін не пішов далі війною на Європу.

"Якщо ми впадемо, якщо Україна не витримає, Росія піде далі на країни Балтії - Естонію, Литву, Латвію. Це маленькі держави, які самостійно, навіть якщо об'єднаються, не зможуть захиститися. І тоді вони повинні будуть продемонструвати, що вони є членами НАТО. Ось у цей момент американські військові повинні будуть летіти до Литви, Латвії, Естонії, згідно з 5 поправкою НАТО, і там вони будуть гинути", - сказав український президент Володимир Зеленський в Українському домі у Давосі у понеділок, 23 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: "Нам необхідна сучасна протиракетна зброя та бойова авіація"

Україна потребує більшої кількості зброї у війні проти Росії і розраховує на допомогу західних країн-партнерів, сказав у своєму звернення до українців Володимир Зеленський. Україні необхідна сучасна протиракетна зброя та сучасна бойова авіація.

Він зауважив, що Україна має право розраховувати на повну й невідкладну допомогу, передусім зброєю, бо "боротьба України у війні проти Росії – це захист спільних цінностей усіх країн вільного світу".

Російські загарбники ведуть проти України дуже жорстоку війну, якої не було на Європейському континенті вже 77 років. Ворог намагається знищити якомога більше людей та інфраструктури.

Всього з 24 лютого російська армія завдала по Україні 1474 ракетні удари, застосувавши 2275 різних ракет. Абсолютна більшість – по цивільних об'єктах. За неповні три місяці було вже понад 3 тисячі авіаударів російських літаків та гвинтокрилів, поінформував президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Україна впаде, Росія піде далі - Зеленський спрогнозував наслідки для Заходу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути