пʼятниця, 17 липня 2020 21:46

"Якщо ти живеш в Україні і не хочеш, щоб твоя дитина навчалася мовою цієї країни - це до психотерапевта" - журналістка

"Якщо ти живеш в Україні і не хочеш, щоб твоя дитина навчалася мовою цієї країни - це до психотерапевта" - журналістка
Якісну освіту, професію без знання української мови знайти все важче і важче, каже журналістка.

Скандальний мовний законопроєкт нардепа від "Слуга народу" Максима Бужанського і є дискримінацією українців.

Про це сказала журналістка Тетяна Микитенко в ефірі Skrypin.ua

Деякі російськомовні громадяни, народжуючи дітей, не хочуть їх адаптувати до країни, у якій вони живуть. У якій в цих дітей буде майбутнє, каже журналістка.

"Оці от закидання із серії "Моя дитина не зможе читати Чехова чи Гоголя в оригіналі" - це нонсенс. Є дуже багато інших книжок, які дитина теж не читає в оригіналі. І які ці люди не читали в оригіналі. Дивлюся ці "захоплюючі" ток-шоу, у яких виходить Діана Панченко (ведуча телеканалу NewsOne, пов'язаного з Медведчуком. - Gazeta.ua) і говорить "Вот русская литература, это же Достоевский". І далі у неї білий шум. Тому що після Достоєвського і Пушкіна у неї закінчується асоціативний ряд.

Питання не бажання вмонтовувати свою дитину в успішне майбутнє держави, в якій ти живеш, із цим треба йти до психотерапевтів. І розбиратися: чому ти живеш в Україні і не хочеш, щоб твоя дитина навчалася і спілкувалася мовою цієї країни", - сказала Микитенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний омбудсмен закликав не голосувати за законопроєкт "слуги"

"Хочу нагадати, коли Макс Бужанський виходить і починає говорити, що він "проти дискримінації дітей". То от якраз скасування української мови в школах - це і є дискримінацією українських дітей. Тому що професійно якісну освіту, професію без знання української мови все важче і важче знайти.

Бужанський, тим що він просуває відсутність української мови у школах, він фактично просуває дискримінацію, створення певних декласифікованих елементів нашого суспільства, які будуть поза взагалі функціонуванням суспільства. Тому що не будуть знати на достатньому рівні українську мову. Тому якщо хтось і дискримінує українців, то це Бужанський", - зауважила журналістка.

17 липня у порядку денному Верховної Ради був законопроєкт нардепа Бужанського, який полягає у скасуванні в законі вимоги про перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року.

Законопроєкт викликав дводенні протести громадськості під стінами парламенту.

Законопроєкт просив винести на розгляд ВР голова партії "Слуга народу", нардеп Олександр Корнієнко.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо ти живеш в Україні і не хочеш, щоб твоя дитина навчалася мовою цієї країни - це до психотерапевта" - журналістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути