вівторок, 11 червня 2013 16:23

"Якщо опозиція думає, що нас заблокує, то вона помиляється" — У ПР погрожують "виїзним" засіданням

"Якщо опозиція думає, що нас заблокує, то вона помиляється" — У ПР погрожують "виїзним" засіданням
Фото: news2000.com.ua

Президент Віктор Янукович діє як гарант Конституції, коли говорить, що треба проводити позачергову сесію, і необхідно надолужити роботу парламенту.

Про це Gazeta.ua розповів народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"В принципі, у нас лишається два сесійних тижні, два робочих тижні, і безперечно накопичилось багато рішень, які треба вирішити, зокрема, урядових, а також економічних. Щодо виборів треба щось вирішувати", - прокоментував політик заяву президента щодо необхідності проведення позачергової сесії.

"Нагадаю, що 3 червня опозиція на нараді прийняли рішення, яке по-суті відкрило їхнє обличчя — доки не звільнять Тимошенко, то будуть блокувати євроінтеграцію. Це доповідав Немиря. Як правило, патріоти кажуть: "Україна — понад усе", а вони кажуть: "Юля — понад усе, понад Україну, та національний інтерес", - додав він.

Окрім того, на його думку "таке блокування має своєї мотиви, тобто чим гірше — тим краще для них. Якщо не прийняли економічний законопроект, то зрозуміло, що він як інструмент завтра не потрібен". "Дуже важливо приймати рішення вчасно. Тому, президент сказав, що вас є календарний план, робота, тому і проводьте позачергову сесію, і необхідно надолужити ту роботу, яку планували. Це є нормальна Конституційна норма. Якщо будуть заважати, то ми будемо шукати механізми, в рамках регламенту, які дозволять провести сесію, і прийняти рішення, які ми вважаємо за необхідне при умові, що у нас є 226 нардепів, а у нас є така кількість", - підкреслив він.

Також, Олійник зауважив, що "президент виступає гарантом Конституції. Коли він спостерігає, що Конституційний орган не виконує свого обов'язку, то він закликає парламент використати іншу форму роботи"."Те, що закони будуть прийняті в мене сумніву не викликає, вони будуть прийняті, в Конституційний спосіб: чи в сесійному залі, чи на виїзному засіданні (ми проголосуємо, і зробимо так, як вимагає регламент), але будуть прийняті. Якщо опозиція думає, що нас заблокує, то вона помиляється. Ми приймемо рішення, які необхідні для країни", - резюмував він.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович пропонує провести позачергову сесію Верховної Ради, якщо її і далі блокуватимуть опозиційні сили.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо опозиція думає, що нас заблокує, то вона помиляється" — У ПР погрожують "виїзним" засіданням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути