Ексклюзиви
середа, 19 лютого 2014 16:42

Якщо депутати відділять Крим, то відповідатимуть за це - Тимчук

Якщо депутати відділять Крим, то відповідатимуть за це - Тимчук
Фото: nbnews.com.ua

Голова Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук переконаний, що повернення Криму до Росії суперечить Конституції України.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"За діючим законодавством це буде абсолютно нелегітимне рішення. Україна має Конституцію, яка встановлює поняття територіальної цілісності. Все, суперечить і діє проти цього поняття вважається державним злочином. Якщо люди (депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим - Gazeta.ua ) за це проголосують, то потім відповідатимуть за свої вчинки згідно із законом", - наголосив експерт.

Водночас, за словами Тимчука, якщо політики продовжуватимуть діяти, як і раніше, то доведуть до реального розколу країни.

Відповідаючи на питання, наскільки можливий розкол і в якій перспективі, він наголосив: "Розкол ми бачимо де-факто".

"Тобто, у західних областях 90% людей не сприймають диктатуру, та відстоюють демократичні цінності. В цей же час, близько 60% на східних та південних територіях України готові жити в авторитарній державі, аби їм було добре. Тобто коли сталять свій економічний стан вище за демократію, це вже розкол країни", - резюмував голова Центру військово-політичних досліджень.

Нагадаємо, член президії Верховної Ради Криму, регіонал Микола Колісниченко заявив на сесії кримського парламенту про необхідність "повернути Крим Росії". Заява члена президії Верховної Ради викликала аплодисменти частини депутатів і вигуки "Все правильно!". Спікер парламенту автономії Володимир Константинов на цей виступ не відреагував.

Зараз ви читаєте новину «Якщо депутати відділять Крим, то відповідатимуть за це - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути