Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2013 18:53

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Якщо 10% врадіївців змогли розігнати міліцію, то 10% киян здатні на все, що завгодно - Данилюк

Якщо 10% врадіївців змогли розігнати міліцію, то 10% киян здатні на все, що завгодно - Данилюк
Олександр Данилюк: Якщо президент не відповідає посаді, то треба бути ідіотом, щоби чекати на вибори. Фото: ipress.ua

Відставкою міністра Віталія Захарченка всіх проблем не вирішиш. Тому необхідно вимагати відставки президента.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав активіст, координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

Говорячи про акцію активістів та мешканців Врадіївки, яку заплановано на 18 липня у Києві, він зауважив, що перш за все, людям потрібно пояснити, що головна причина всіх проблем — це президент Віктор Янукович.

"Ми будемо звертатися до учасників акції і наголошувати на тому, що основною проблемою того, що відбувається в країні є і буде залишатися Віктор Янукович. Бо саме він є генератором створення цього неприродного поєднання міліцейсько-мафіозною держави, яка будується. Коли з одного боку, бандити керують міліцією, а з іншого — міліція сама перетворюється у бандитів", - наголосив Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти міліцейського свавілля на Майдані у Києві розпочнеться всеукраїнська акція

Він підкреслив, що за події у Врадіївці міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко несе відповідальність і мав би вже давно самостійно подати у відставку, "як було б зроблено у будь-якій країні, де міністри усвідомлюють свою відповідальність за свою роботу". Але звільнення міністра проблеми не вирішить, переконаний активіст.

"На Захарченку, на превеликий жаль, світ клином не зійшовся. Тут важливіше зробити всю переатестацію органів, щоби вплинути на її якість. Але, знову таки, це буде реформування лише частини держави. Ми ж чудово розуміємо, що у нас проблеми в усіх сферах. Жодних позитивних напрямків, спрямованих на захист громадян, немає", - пояснив Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поки без політичних гасел і прапорів" - Москаль озвучив позицію щодо врадіївської ходи

Він додав: "Тому ми будемо звертатися з пропозицією включити до вимог протестувальників звернення до Віктора Януковича, щоби він добровільно відмовився від виконання обов'язків президента України".

Говорячи проте, наскільки реальним є виконання цієї вимоги, Данилюк підкреслив: "Це проста арифметика. Наскільки реально було у Врадіївці, що розженуть місцеву міліцію, а одного з фігурантів справи, якого навіть не збиралися затримувати, все ж затримали і розпочали проти нього кримінальне впровадження? 10% мешканців Врадіївки змогли це зробити. Я переконаний, що 10% мешканців Києва зможуть вирішити взагалі будь-які питання. Інша справа, чи знайдуть вони час і натхнення цього разу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні головна проблема у кожного міліціонера — де взяти кошти, щоб віддати керівництву - правозахисник

"Ми просто знаємо: не можемо не йти цим шляхом. Бо він єдиний вірний, і його актуальність з кожним днем зростає. Ми повинні доносити до суспільства загрози, які воно не хоче бачити. І ми будемо це робити, поки в нас це не вдасться. Адже коли ми бачимо, що особа, яка знаходиться на посаді президента, не відповідає висоті поставлених завдань, а інколи відверто займається антидержавною діяльністю, то треба бути ідіотом, щоби чекати чергових президентських виборів, на яких з високою імовірністю шляхом фальсифікацій ця людина збереже за собою це крісло", - підсумував Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «Якщо 10% врадіївців змогли розігнати міліцію, то 10% киян здатні на все, що завгодно - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути