пʼятниця, 20 вересня 2013 23:15

Акімова: Бажання України бути в Європі не означає розрив із Росією

Акімова: Бажання України бути в Європі не означає розрив із Росією
Ірина Акімова. Фото: tsn.ua

Євроінтеграція України не означає остаточного розриву з Російською Федерацією.

Про це в ефірі програми "Шустер Live" на телеканалі Інтер заявила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова.

Зокрема, Акімова зазначила, що завдяки адекватній роботі влади та засобів масової інформації українці не відчувають загрози в асоціації з Європейським Союзом.

"Абсолютно спокійна, нормальна інформаційна робота, в якій нам дуже допомагають журналісти, може пояснити те, що люди відчувають інстинктивно: наше бажання бути в Європі не означає розрив зв'язків з Росією", - підкреслила чиновниця.

Разом з тим вона вважає, що громадяни України можуть відчувати певний страх в очікуванні так званого вибору між ЄС і Росією.

Водночас Акімова зазначила, що президент Віктор Янукович не бачить які-небудь суперечності між європейськими прагненнями України і бажанням співпрацювати з Росією.

Нагадаємо, 42-й президент США ( 1993-2001 ) Білл Клінтон також вважає, що Україна може підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом і зберегти партнерські відносини з Російською Федерацією.

Разом з тим глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков звинуватив владу Євросоюзу у здійсненні тиску на Україну з метою укладення вкрай невигідної для її народу Угоди про асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Акімова: Бажання України бути в Європі не означає розрив із Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

106

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути