неділя, 05 грудня 2010 12:22

Акції протестів обійшлись підприємцям в 100 млн грн

Акції протестів обійшлись підприємцям в 100 млн грн

Українські підприємці, які організували масові акції протестів проти Податкового кодексу, з'їжджалися до Києва за свій рахунок і витратили близько 100 мільйонів гривень (12,5 мільйонів доларів). Про це заявила член Національної координаційної ради підприємців України (НКСПУ) Оксана Продан.

"Однозначно, підприємці виїжджали самі, за свій рахунок. Більше того, ми так прикидали, не менше 100 мільйонів гривень витратили самі підприємці. За весь цей час, коли їздили на акції тільки до Києва, не враховуючи ті акції, яких було безліч по регіонах", - повідомила Продан.

Також вона вважає, що протести проти ухвалення Податкового кодека однозначно увінчалися успіхом.

"Підприємницький "майдан" закінчився великим успіхом малого та середнього бізнесу, тому що ми, по-перше, зберегли "спрощенку" і, по-друге, ми значно обмежили повноваження контролюючих органів", - зазначила член НКСПУ.

"Бізнес виходив з трьома вимогами. Це було скасування ПК (тоді це було ще перед Верховною Радою), це було питання скасування додаткових пенсійних внесків і зміни закону про єдиний соціальний внесок. Основна проблема, була, звичайно, в Податковому кодексі, і ця проблема не повністю, але з більшою ймовірністю вирішена", - підкреслила Оксана Продан.

Нагадаємо, 3 грудня Віктор Янукович підписав прийнятий парламентом Податковий кодекс, в якому враховані зауваження президента щодо спрощеної системи оподаткування.

Президент запропонував виключити норми про те, що спрощенець має мати не більше 4 найманих працівників, а обсяг доходу не перевищувати 600 тисяч гривень.

Також він просив ВР виключити главу, яка встановлює обмеження на види діяльності, на які поширюється система спрощеного оподаткування.

Як повідомлялося раніше, 30 листопада президент наклав часткове вето на Податковий кодекс.

Верховна рада 2 грудня ухвалила внесені президентом поправки до документу. Поправки зберігають чинну спрощену систему оподаткування суб'єктів малого підприємництва.

Радіо Свобода

Зараз ви читаєте новину «Акції протестів обійшлись підприємцям в 100 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути