понеділок, 10 червня 2013 06:07

Акція "Вставай, Україно!" погано підготовлена ??і не креативна — політолог

Акція "Вставай, Україно!" погано підготовлена ??і не креативна — політолог
Володимир Бондаренко. Фото: www.youtube.com

Останній мітинг в рамках акції "Вставай, Україно!" у Хмельницьку засвідчила, що у опозиції великі проблеми з організацією протестного руху.

Таку думку висловив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко в коментарі для Gazeta.ua.

"Лідери опозиції не дослухалися до Юлії Тимошенко, яка закликала припинити акцію на літній період політичної сплячки, - зазначає політолог. - По низькій явці на мітинг у Хмельницьку видно, що ці акції погано підготовлені, у їх проведенні нема креативу. Що заважало опозиції, скажімо, поєднувати політичні виступи з концертами відомих співаків чи гуртів? Тоді б на майдани приходили десятки тисяч громадян".

Людям заважає брати активну участь у протестних акціях зневіра щодо нинішніх політиків, переконаний фахівець.

"Це стосується і опозиційних лідерів, адже вони досі не визначили єдиного кандидата на президентські вибори. Яценюк втрачає популярність через постійний вихід "тушок" із його фракції. Кличко ще не сприймається як політичний лідер державного масштабу. Його більше поважають як видатного спортсмена. Тягнибок має підтримку лише в західних регіонах. Через те, що нема єдиного кандидата, це нагадує технологію "канівської четвірки", яка довго мучилася перед виборами і провалилася, дозволивши Кучмі вдруге стати президентом", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П`ять тисяч хмельничан замість анонсованих десяти - в Хмельницькому відбулася "Вставай, Україно!"

На думку Володимира Бондаренка, опозицію може підсилити активна діяльність звільненого Юрія Луценка.

"Опозиція стане креативнішою з поверненням у публічну політику Юрія Луценка. Також її підсилить Юлія Тимошенко, якщо її випустять на лікування за кордон в обмін на угоду про асоціацію з Євросоюзом. Можливо, з цим пов'язаний її цілком слушний заклик припинити акцію "Вставай, Україно!", - зазначає фахівець.

Відсутність лідера УДАРу Віталія Кличка на акції політолог пояснює його політичною недосвідченістю.

"Кличко ще не приміряв свої президентські амбіції. Можливо, дається взнаки його залежність від спонсорів-олігархів, які нав'язують йому політичну поведінку. Йому треба вийти з окопів і перейти в атаку разом з іншими опозиційними лідерами. Кличку нав'язали думку, що не треба йти на барикади, а залишатися альтернативою, яка влаштовує всіх. Цим насправді йому надали "медвежу послугу". Бо така поведінка лідера УДАРу розхолоджує його електорат. Його рожевий сезон у політиці закінчується. Період закоханості проходить, виборці починають ставитися до нього прискіпливіше й уважніше і вимагають відкритої гри. Якщо ти опозиціонер, то йди на барикади", - резюмує Володимир Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Акція "Вставай, Україно!" погано підготовлена ??і не креативна — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути