середа, 31 жовтня 2012 00:34

"Якби міжнародні спостерігачі були б активніші, то фальсифікацій було б менше" - Огризко

"Якби міжнародні спостерігачі були б активніші, то фальсифікацій було б менше" - Огризко
Володимир Огризко розкритикував методи роботи спостерігачів. Фото: novynar.com.ua

Міжнародні спостерігачі мали б більш продуктивно працювати на українських виборах.

Про це в ефірі 5 каналу сказав екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"У нас 33 тисячі виборчої дільниць. Приїхало десь 3,5 тисячі іноземних спостерігачів. Давайте уявімо, що вони не їздили в один день на 5-25 дільниць, а просто з 8 ранку до 8 вечора сиділи б на одній дільниці. Це було б 10% дільниць, які б працювали як швейцарський годинник", - переконаний він.

Огризко додав: "Варто було б трохи глибше дивитися самим спостерігачам. Бо вони приїжджали на виборчу дільницю, їм голова дільниці рапортує, що все прекрасно, що  очевидно, якісь робляться формальні оцінки, ставляться певні галочки, і все.  Тому є певна "провина" в тих, хто приїжджає. Вони  могли б бути значно активнішим".

"Я ставлю під сумнів їхню форму роботу, яка не є на 100% адекватною тим реалія, які у нас є в Україні. Безумовно, приїхавши на вибори до Австрії, не треба робити те, що треба робити в Україні. Просто різні країни. Якби вони працювали відповідним чином, то можливість маніпуляцій була б значно меншою", - переконаний екс-міністр.

Водночас, він переконаний, що все ж разючі факти порушень обов'язково будуть відображені у кінцевих висновках міжнародних спостерігачів.

"Це не може не лягти, бо такі факти так чи інакше вплітаються в загальне тло тієї доповіді, яка буде затверджена і потім презентована в рамках постійної ради ОБСЄ", - пояснив Огризко.

Зараз ви читаєте новину «"Якби міжнародні спостерігачі були б активніші, то фальсифікацій було б менше" - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути