понеділок, 15 липня 2013 21:48

Як збереться, так і розійдеться знову – "свободівець" про засідання Київради

Як збереться, так і розійдеться знову –  "свободівець" про засідання Київради
Ігор Мірошниченко Фото: radiosvoboda.org

Народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко переконаний, що навіть, якщо провладні депутати зберуться на засідання Київради, то їм не вдасться його провести. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Як збереться Київрада, так і розійдеться знову. Тому що я щодня спілкуюся з людьми. Вони категорично проти того, щоби ця Київрада, яка втратила свою легітимність проводила засідання, продовжувала представляти київську громаду", - висловив думку політик.

Окрім того, народний депутат наголосив: "Якщо вони будуть збиратися, то будемо їм допомагати йти у відпустку. Ми ж у відпустку не йдемо, так що все нормально".

Також він зауважив, що зрив нелегітимної Київради – це не привід звертатись до правоохоронних органів.

"Те, що Герега поскаржилась, то я поруч і з нею стояв. Я не впливав фізично на неї, адже ми заблокували засідання Київради в цивілізований спосіб. Блокування – це не фізичний вплив на когось, а перешкоджання відкриттю сесії, яка не є законною, і якщо немає іншого способу, то ми діємо таким чином, який підтримують виборці", - резюмував він.

Нагадаємо, секретарю Київради Галині Герезі шестеро народних депутатів не давали довгий час провести брифінг і розпочати сесію. За її словами, твердження, що Київрада не має повноважень здійснювати свою діяльність - не відповідає дійсності. Після штурму Київради громадськими активістами, нардепами, секретар Київради Галина Герега закрила сесію 6 скликання. 15 липня секретар Київради Галина Герега звернулась до столичної міліції та прокуратури щодо зриву засідання Київради 11 липня.

Депутат від Партії регіонів, глава комітету Володимир Макеєнко заявив, що Регламентний комітет має намір розглянути питання про відповідальність депутатів за зрив Київради.

"Є Київрада, державний орган, який повинен працювати. Ніхто не може заважати йому працювати. Є факт - заблокували фізично, поламали мікрофон, не давали технічно проголосувати. Буде рішення регламентного комітету", - зазначив Макеєнко.

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник переконаний, що сесія Київради буде проведена в липні-серпні.

Зараз ви читаєте новину «Як збереться, так і розійдеться знову – "свободівець" про засідання Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути