неділя, 13 серпня 2023 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Як у Першій світовій війні: Дикий розповів про окопи російських окупантів

Як у Першій світовій війні: Дикий розповів про окопи російських окупантів
Російські окупанти нарили траншей, як під час Першої світової війни, сказав Євген Дикий. Фото: uac.gov.ua

Російські окупанти в Україні накопали траншей та окопів, які з'єднані між собою в одну велику мережу.

Такі окопні лінії копали під час Першої світової війни. Про це сказав колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV.

Дикий сказав про три лінії оборони ворога.

З його слів, перші дві окупанти використовують, "щоб довго й наполегливо відбивати наші штурми".

"Перша лінія була зроблена, кажу була, тому що значною мірою нам вдалося вже її зруйнувати. Так от, перша лінія, це були суцільні мінні поля. От саме сотні квадратних кілометрів замінованої території", ‒ сказав Дикий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль не хоче забирати мертвих окупантів з України, їх безперервно спалюють у пічках – Маляр

За словами Дикого, лінія оборони окупантів "це майже суцільна лінія саме із викопаних траншей і окопів, які майже всі з'єднані фактично між собою в одну таку велику викопану мережу, а через кожні 5−10 кілометрів бетоновані доти".

"Такого роду укріплень Європа не бачила навіть у Другу світову війну. Це Перша світова війна. От тоді Європа була перекопана такими окопними лініями. І "лінія Суровікіна" зроблена саме як на початку ХХ століття", – сказав колишній командир роти "Айдар".

"Оскільки я зараз не там, я не берусь судити, яку лінію долати простіше: першу, де окремі опорники, але абсолютно суцільні мінні поля, чи другу, де мінні поля не всюди, але натомість така суцільна саме фортифікація", – прокоментував Дикий.

Ближні бої – найважчі, сказав.

"Це один з найважчих видів боїв, які взагалі існують. Це коли ти реально перед собою бачиш обличчя твого ворога. Коли ти не стріляєш здалеку зі свого окопу в його окоп, а от коли ви з ним в одному окопі. Це інколи може переходити навіть у рукопашну. Тобто, це найважче. Це потребує найбільшої мужності", – сказав Дикий.

Сили оборони ведуть наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Вчора на фронті відбулось 39 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За 536 днів українські воїни знищили понад 253 850 окупантів, 8335 броньованих машин ворога, 4298 танків, 315 літаків і 313 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Як у Першій світовій війні: Дикий розповів про окопи російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути