неділя, 02 грудня 2012 22:14

Як можна покарати винних, якщо суди працюють за вказівкою влади? – експерт про звіт ПАРЄ

Як можна покарати винних, якщо суди працюють за вказівкою влади? – експерт про звіт ПАРЄ
Олександр Потєхін. Фото: gazeta.ua

У звіті спеціального комітету бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи зі спостереження за виборами до Верховної Ради України є логічна помилка, оскільки там звучить заклик до влади України провести ефективне розслідування порушень і покарати винних, але ж немає справедливої судової системи в країні.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор Центру миру, конверсії і зовнішньої політики України Олександр Потєхін.

"Була заява Фюлє, що в Україні по суті не має справедливої судової системи, тобто її немає взагалі. Вимога Європи – потрібно змінювати стан справ. У нас судова система працює із вказівки керівництва країни. Коли кажуть, що треба розслідувати, то тут на мій погляд ж логічна помилка", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запропоновані референдуми свідчать про невігластво їх ініціаторів - експерт

"Якщо в країні немає незалежного судочинства, який об'єктивно підходить до стану справ, якщо судова система прийняла, із грубим порушенням діючого законодавства, рішень по виборчим округам. То до кого звертатись? Якщо не має незалежної системи судочинства, то як вона може розслідувати випадки порушень?", - додав експерт.

Окрім того, за його словами, "судова система є частиною того репресивного апарату, який і мав не допустити перемогу опозиції на виборах  до ВР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент "опустили" до прірви - Кравчук

"Невже воно раптом змінить принципи своєї роботи, чи само себе покарає, та позбавить судей, які виконують закону? Існує вертикаль зверху до низу. В цілому правильне рішення, але не варто просити в суда, якого не має, щоб він приймав правильне рішення", - резюмував політолог.

Нагадаємо, в звіті спеціального комітету бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи зі спостереження за виборами до Верховної Ради України звучить заклик до влади України провести ефективне розслідування порушень виборів до Верховної Ради і покарати винних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська зрозуміла, що соціологи їй не вороги

"Провести ефективне розслідування порушень, зафіксованих на мажоритарних округах ... де були серйозні порушення законодавства, встановити відповідальних за ці порушення і будь-яких інших причетних осіб та інформувати про результати Асамблею якомога швидше", - сказано в ньому.

Зараз ви читаєте новину «Як можна покарати винних, якщо суди працюють за вказівкою влади? – експерт про звіт ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути