середа, 31 серпня 2022 21:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Як дорога від Києва до Праги" – Зеленський пояснив ситуацію на фронті

"Як дорога від Києва до Праги" – Зеленський пояснив ситуацію на фронті
Загальна протяжність лінії фронту – 2,5 тис. км, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Активні бойові дії тривають на лінії фронту протяжністю у 1300 км.

Російські окупанти застосовують усі види озброєння, окрім зброї масового ураження. Про це сказав президент Володимир Зеленський на конференції Forum 2000 у Празі.

"Протяжність лінії фронту на українській землі складає 2,5 тисячі кілометрів. Активні бойові дії із застосуванням усіх видів озброєння, окрім, на щастя, зброї масового ураження, тривають на лінії в 1300 кілометрів. Уявіть цей масштаб. Це як дорога від Києва до Праги", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС неформально зібралися міністри – озвучили прогноз війни

Країна-агресорка Російська Федерація кидає на фронт все, що в неї є. В Росії залишилось дуже багато зброї і снарядів ще від часів Радянського Союзу, сказав президент.

"Окупанти не стримують себе нормами будь-яких конвенцій і навіть елементарної людяності. Вони жорстоко обстрілюють наші міста з артилерії. Щодня, щоночі люди гинуть від цих страшних обстрілів, від ракетних авіаційних ударів", – заявив Зеленський.

Рівень терору на окупованих територіях України досяг рівня, який Європа бачила під час Другої світової війни від нацистів.

Сьогодні Збройні сили знову відбили російських окупантів на Авдіївському напрямку. Росіяни зазнали втрат і відійшли. Також українські захисники відбили ворога на Бахмутському напрямку.

Захисникам вдалося закріпити вогневий контроль над двома мостами – Каховським та Антонівським.

За 189 днів ЗСУ знищили 47,9 тис. російських окупантів, 4312 їхніх броньованих машин, 1974 танків, 204 гелікоптера і 234 літаків.

Зараз ви читаєте новину «"Як дорога від Києва до Праги" – Зеленський пояснив ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути