Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2014 20:05

Ахметову відома майбутня доля Сходу - екс-нардеп

Ахметову відома майбутня доля Сходу - екс-нардеп
Тарас Чорновіл. Фото:lenta-ua

Сепаратистський рух на Донеччині з кожним днем набирає обертів. Радикально налаштовані активісти захоплюють державні установи та закликають до союзу з Росією.

Роздробленість східних теренів України економічно не вигідна "донецькому королю" Ренату Ахметову, якому, швидше за все, відома прийдешня доля Донбасу.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політик, екс-нардеп Тарас Чорновіл.

За його словами, багато-хто звинувачує Рената Ахметова в підігріванні ситуації на Сході, проте точні мотиви олігарха невідомі нікому.

"Я дуже добре пам'ятаю, як Ахметов з Юлією Тимошенко в 2008 році провели успішні переговори про об'єднання "Партії Регіонів" з "БЮТом", але тоді їх зірвав Сергій Льовочкін. Проте після перемовин відносини між Юлією Володимирівною та донецьким олігархом встановились дружні. Зараз їх формат не змінився", - зауважив політик.

Офіційно про свою позицію щодо дій сепаратистів Ахметов не заявляв. Його плани та мотиви важко передбачити.

"В сьогоднішніх умовах він демонструє бездіяльність, хоч міг би спокійно зупинити будь-яке протистояння. Йому достатньо кілька хвилин, аби ліквідувати сепаратистські дії в Донецькій області. Не знаю, яким саме методом, може, за рецептом 90-х років. Поки що він не виступає ініціатором відновлення стабільності під українськими прапорами. Олігарх шукає для себе додаткові варіанти в нових реаліях. Для бізнесу Ахметова перспективнішим і прибутковішим є західний ринок, а не російський. Єдина мотивація співпраці з РФ - добра поінформованість. Він може володіти інформацією, що східні терени уже здані Росії, а захоплення цих територій - питання часу. Тому гратися в західні мотиви йому просто немає сенсу", - розповів Чорновіл.

Нагадаємо, 6 квітня проросійські мітингувальники захопили будівлю Харківської ОДА. У Донецьку радикально налаштовані активісти захопили будівлю ОДА та СБУ. В Луганську сепаратисти взяли штурмом Управління СБУ.

Завтра Верховна Рада розгляне закон про посилення кримінальної відповідальності за сепаратизм та інші злочини проти держави.

Зараз ви читаєте новину «Ахметову відома майбутня доля Сходу - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути