понеділок, 21 липня 2014 12:22

Ахметов тікатиме перший, за ним — Пінчук — експерт

Ахметов тікатиме перший, за ним — Пінчук — експерт
Фото: www.radiosvoboda.org

Рінат Ахметов відмовився допомагати біженцям з Донбасу через власну жадібність та лють. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олег Соскін.

"Ахметов жадібний. До того ж він зазнає величезних збитків. Дуже постраждав його бізнес, зокрема, в Краматорську та Донецьку. Крім того, Ахметов страшенно розлючений, що дончани, які повинні були формувати плато, де він був би князьком, не виконали цього завдання. Вони не пішли воювати, захотіли жити в Україні. А тепер ще й виїхали з Донецької області і стали біженцями. Їхній від'їзд показує повний крах моделі Донецької народної республіки. І тому роздратування Ахметова, його злість, лють і жадібність настільки проявилися, що він не схотів дати копійку біженцямм на їх виживання. Але це буде для нього повний гуманітарний крах . А значить і фінансовий, і політичний, і будь- який інший", - вважає експерт.

На думку Соскіна, Ахметову потрібно тікати з України.

"Перший хто тікатиме, то це Ахметов. А потім і Пінчук. Вони обоє показали, наскільки вони жадібні. У Ахметова поки що залишаються серйозні позиції. Але ось такі проколи, коли він не дає грошей на біженців, на озброєння матимуть наслідки", - переконаний політолог.

Він також виключає домовленості між олігархами та владою."Між олігархами немає договору. Про це свідчать заяви Коломойського про те, кого і що потрібно націоналізувати. Це неможливо зупинити політично. У Ахметова вже немає власної політичної сили. Наступним він втрачатить мас медійні ресурси. А втрачені кошти вже не відновить. Так само він втратить і Київ. Адже там йде повне його несприйняття. Ахметова вже сприйматимуть як шістку Путіна", - зазначив Соскін.

"Ахметов - чужинець для нас. Навіть ментально не є слов'янином. Це проявляється в усьому", - додав експерт.

Нагадаємо, що олігарх Рінат Ахметов відмовився фінансувати потреби донецьких біженців, які виїхали на Одещину. Мовляв, його підприємства платять податки, тому такі питання повинна вирішувати держава.

Раніше у своїх відеозверненнях Ахметов неодноразово заявляв, що Донбас не можна бомбити: "Не можна допустити того, щоб гинули і страждали люди".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов тікатиме перший, за ним — Пінчук — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути