Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 13:28

Ахметов став найбагатшою людиною СНД і Європи

Ахметов став найбагатшою людиною СНД і Європи
Український щотижневий журнал Кореспондент утретє оприлюднив список найбагатших людей України.

Згідно з новим рейтингом, Рінат Ахметов став не тільки найбагатшою людиною України. Згідно з новими оцінками, власник Систем Кепітал Менеджмент - також найбагатша людина СНД і Європи.

В порівнянні з минулим роком 50 найзаможніших українців майже подвоїли свій статок, відзначає видання в передмові до рейтингу.

Цікаві факти рейтингу

- Капітал всіх учасників ТОП-50 - $ 112,7 млрд, що перевищує два держбюджети України

- Найбагатший українець Рінат Ахметов вперше став найбагатшим європейцем, довівши вартість своїх активів до рекордних $ 31,1 млрд

- Найбільше багатіїів у Партії регіонів - вісім осіб ($ 35,42 млрд)

- У список ТОП-50 потрапили шість новачків, один відновив свою присутність, і сім - залишили вищу лігу вітчизняного капіталізму

Оцінка нинішнього статку донецького бізнесмена Ахметова - $ 31,1 млрд - це удвічі більше, ніж рік тому і на $ 1,5 млрд більше, ніж вартість активів найбагатшого громадянина Росії Олега Дерипаски.

Стрімкіше за інших дорожчали активи вугільних магнатів. Це дозволило трійці з концерну Енергія - Віктору Нусенкісу, Леоніду Байсарову і Геннадю Васильєву - лише за рік перетворитися з мільйонерів в мільярдерів. Найбагатшою на мільярдерів залишається дніпропетровська фінансово-промислова група Приват, яка делегувала в список трьох своїх співвласників із загальним капіталів у $ 17,7 млрд.

Історія успіху Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова і Олексія Мартинова ще не завершена. Зараз група Приват в звичній для себе манері скуповує найбільш апетитні активи, пише Кореспондент.

Металургія і енергетика - основа благополуччя мінімум 20 учасників рейтингу ТОП-50. Ще десять чоловік сколотили статки переважно в банківському секторі. Світова кон"юнктура і споживчий бум дали можливість заробити не тільки металургам і банкірам, але також будівельникам і харчовикам.

Забудовники Микола Толмачов і Лев Парцхаладзе подвоїли свої статки, а власник торгової мережі Велика Кишеня Роман Лунін практично потроїв його. Минулий рік був явно не роком горілки. Активи її виробників подешевшали. А ось молочники, навпаки, запрацювали. Ігор Еремєєв в парі зі своїм компаньйоном Степаном Івахівим вже практично сколотили $ 1 млрд.

Хороший приклад того, як відхід з публічної політики не банкрутить, а збагачує бізнесмена. Обидва - у минулому члени Блоку Литвина.

Рік тому Партія регіонів делегувала у Верховну Раду вісім чоловік зі списку ТОП-50 Кореспондента, а зараз - сім.

У Блоку Юлії Тимошенко в парламенті п"ять "діамантових" багнетів, замість торішніх восьми. Соціалістична партія втратила єдиного мільярдера-депутата.

Щорічний рейтинг Кореспондента лягає в основу інших оцінок статків найбагатших українців. Розрахунки для журналу проводять фінансові фахівці інвестиційної компанії DragonCapital згідно з затвердженій в ній системі оцінки активів на основі ринкової капіталізації підприємств і методу порівняльних оцінок.

За матеріалому: Корреспондент.
Зараз ви читаєте новину «Ахметов став найбагатшою людиною СНД і Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути