четвер, 17 вересня 2015 11:43

Ахметов з Коломойським хочуть реваншу - експерт

Ахметов з Коломойським хочуть реваншу - експерт
Sonya Koshkina / Facebook

Діяльності антикорупційних груп у парламенті заважатимуть олігархи.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Створення нової антикорупційної групи - це позитив. Їх може створювати хто-завгодно. Боротьба зі злочинцями у владі зараз є нагальною проблемою. З ними борються всі. І це добре для країни. Корупція - одна з найбільших речей, яка хвилює громадян і вимагає дій", - заявив він.

На думку експерта, керівники парламенту повинні брати безпосередню участь у викритті продажних депутатів, прокурорів та суддів.

"Потрібні конкурентні законопроекти, які б підтримав парламент. Але найголовніше - це контроль Верховної Ради. Парламент мав би скеровувати діяльність тих робочих органів і влади, які можуть бути причетні до корупції. Депутати повинні приймати у цьому участь. У результаті держава отримає краще законодавство. Публічність діяльності різних провласних гілок, які теоретично проявлятимуть незаконну активність", - зазначив Таран.

Він наголосив, що українські олігархи перешкоджатимуть роботі парламентській групі по боротьбі з корупцією.

"Згуртованій антикорупційній групі важко перешкоджати, але можливо. У цьому зацікавлені олігархи. Люди, які впливають на медіа, економіку та політику. Це середовище зараз прагне реваншу, тому що втрачає контроль над парламентарями. З якими зовсім нещодавно мали тісні зв`язки. Коломойський, Ахметов зацікавлені у збереженні монопольних корупційних схем", - додав експерт.

Нагадаємо, вчора перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що він ініціював створення Робочої групи з парламентського забезпечення реалізації державної антикорупційної політики "Антикорупційний порядок денний".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов з Коломойським хочуть реваншу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути