Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2020 14:26

Ахметов через підконтрольних нардепів намагається закріпити монопольне становище на ринку електроенергії України

Ахметов через підконтрольних нардепів намагається закріпити монопольне становище на ринку електроенергії України
Ціни на електроенергію зараз є головною причиною прискорення інфляції в Україні - Давидюк. Фото: Facebook

Рінат Ахметов через підконтрольних народних депутатів намагається закріпити монопольне становище на українському ринку електроенергії.

Про це заявив політолог Микола Давидюк, коментуючи законопроєкт депутата фракції "Батьківщина" Олексія Кучеренка про заборону імпорту електроенергії терміном на рік.

"Вони домагаються зростання цін на електроенергію в інтересах компанії ДТЕК, яка належить Ахметову, за рахунок блокування роботи Енергоатому і заборони імпорту з Білорусії. Ми спостерігаємо, як блокуються обидва ці джерела дешевої електроенергії. Лояльні Ахметову прем'єр Шмигаль і перший заступник голови Міненерго Буславец зробили все, щоб штучно обмежити виробництво дешевої електроенергії на атомних електростанціях. Тепер ми бачимо ініціативу депутата Кучеренка про заборону дешевого імпорту. Як тільки цей план олігарха спрацює, ціни на електроенергію в Україні різко зростуть, що принесе надприбутку монополісту", - зазначив політолог.

"Найбільш слабким місцем плану Ахметова по різкому підвищенню цін на електроенергію є те, що це стане ударом по і без того падаючому рейтингу президента. Адже ціни на електроенергію зараз є головною причиною прискорення інфляції в Україні. А самі тарифи на українському енергоринку сьогодні є одними з найвищих в Європі", - резюмував Микола Давидюк.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов через підконтрольних нардепів намагається закріпити монопольне становище на ринку електроенергії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути