неділя, 25 листопада 2018 21:16

"Агресора можна зупинити!" Україна звернеться до Ради Безпеки ООН

"Агресора можна зупинити!" Україна звернеться до Ради Безпеки ООН
По українських бронекатерах в Азові відкрили вогонь на ураження. Фото: RT

Україна терміново звернеться до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй через провокації Росії в Чорному і Азовському морях.

"За дорученням президента Порошенка негайно звертаємося до Ради Безпеки ООН. Зухвалу поведінку агресора можна зупинити тільки спільними скоординованими зусиллями!" - написав у Twitter постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни відкрили вогонь по українських кораблях, є поранений

"Росія намагається витіснити Україну з Азовського моря. Останні події свідчать, що Росія провокує Україну, шукаючи морської війни. Це новий фронт російської агресії проти України. Ситуація очевидна і для нас, і для наших міжнародних партнерів. Час висловлення глибокого занепокоєння минув. Україна робитиме свою роботу", – заявив представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в коментарі Укрінформу у Страсбурзі.

Кулеба також відзначив, що потрібні чіткі дипломатичні, санкційні та безпекові дії партнерів України, щоб демотивувати Росію продовжувати ескалацію.

Вранці 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир ВМС України під час планового переходу з порту Одеси в порт Маріуполь. Не дивлячись на провокації РФ, група українських кораблів продовжила шлях до місця призначення.

Міністерство закордонних справ назвало провокацію з буксиром порушенням норм Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права і закликало міжнародне співтовариство до реакції.

В результаті російська сторона перекрила Керченську протоку і перекинула в район інциденту ударні вертольоти ВС РФ. Пізніше також стало відомо, що до місця події стяглися два російських штурмовики Су-25.

Зараз ви читаєте новину «"Агресора можна зупинити!" Україна звернеться до Ради Безпеки ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути