пʼятниця, 26 листопада 2021 18:47

"Агент Росії управляє Україною" - Зеленському влаштували комфортну зустріч із пресою
19

У п'ятницю пообіді пресслужба президента організувала пресмарафон у столичному Creative State Arsenal. Поспілкуватися з Володимиром Зеленським запросили на свій розсуд 32 журналісти. Понад 100 лишилися на вулиці. Акредитацію не проводили. Усе організували за день. Двічі міняли місце проведення.

"Це колективне рішення пресслужби, інформаційного департаменту Офіса президента. Президент із ним ознайомився і погодив. Чому саме 30? А чому б ні. Порахували, який би формат, щоб, з одного боку, ми змогли запросити якомога більше авторитетних і поважних журналістів. А з іншого, щоб це була комфортна, якісна й спокійна розмова. З акцентом на якість, а не на кількість", - так пояснив незапрошеним речник Зеленського Сергій Никифоров.

Фото: Сергій Старостенко

Усередину журналістів пропускали за списком. Інші чекали на вулиці приїзду Зеленського. Однак того завезли із чорного входу. Двічі журналістам виносили на вулицю чорний чай. Було холодно й вітряно. Не пускали навіть у туалет. "Ми ж не власники", - пояснили в пресслужбі. Журналісти періодично грілися в сусідніх кафе.

Поки президент відповідав на запитання всередині, на вулиці відбулися кілька нечисельних акцій протесту. Дві жінки й чоловік вимагали відставки мера Києва Віталія Кличка. Матюкалися, кричали в гучномовець, вмикали звуки сирени. Провокували сутички з поліцейськими, яких було кілька десятків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будеш і далі брехати про Вагнергейт?" - під пресмарафоном президента вимагають відставки Єрмака



П'ятеро представників "Демократичної сокири" поставили намет. Збирали підписи за відставку голови Офіса президента Андрія Єрмака. Хочуть отримати 1 млн підписів:

"Друга людина в країні є агентом Кремля. Він має всі важелі впливу, управляє країною. А Зеленський є лялькою, медійною персоною, - каже Богдана Левицька із цієї організації. - 21 листопада ми оголосили про вимогу звільнити Єрмака. Усі кажуть: не розхитуйте човен, бо Путін нападе. Шановні, у нас агент Росії управляє Україною. То, може, треба його скинути? Уже назбирали понад 700 тисяч підписів у всій країні. Якщо Зеленський не звільнить Єрмака, 1 грудня ми виходимо на вулиці. З'їжджаються люди в Київ, будемо в урядовому кварталі".

Восьмеро хлопців і дівчат підійшли з плакатами: "Як ти будеш воювати, якщо боїшся питань?", "Будеш і далі брехати про Вагнергейт?", "У що обійшлася бюджету гулянка в Гуті?", "Що тобі пообіцяли російські кроти?". П'ятеро журналісток з інтернет-видання "Заборона" розгорнули плакати: "Журналісти приходять без запрошень", "Привіт Януковичу".

Після заходу біля автомобіля президента почалася тиснява. Охорона відпихала працівників преси від машини, журналістка Ганна Дзьоба впала на плитку й травмувала руку. Колеги їй викликали "швидку".

26 листопада пресмарафон Володимира Зеленського присвятили екватору його каденції. Захід тривав понад 5 год. Відбувся у столичному Creative State Arsenal біля метро Арсенальна. Співвласник локації - консультант "Великого будівництва" Юрій Голик. Попередній марафон Зеленський проводив у жовтні 2019 року в сусідньому приміщенні. Тривав 14 год.

Зараз ви читаєте новину «"Агент Росії управляє Україною" - Зеленському влаштували комфортну зустріч із пресою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути