понеділок, 13 серпня 2018 06:35

Адвокат Медведчука пообіцяв подати до суду за недостовірну інформацію у фільмі "Стус"

Адвокат Медведчука пообіцяв подати до суду за недостовірну інформацію у фільмі "Стус"
У Медведчука пообіцяли подати до суду за фільм про Стуса. Фото: ТСН

Адвокат політика Віктора Медведчука Ігор Кириленко попередив про можливість судового позову в разі показу недостовірної інформації про його клієнта в біографічному фільмі про українського поета і політв'язня Василя Стуса.

На думку Кириленка, "безпрецедентну за своїм цинізмом піар-кампанію" щодо цього фільму очолює прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Громадське.

Також захисник наголосив, що Стусу інкримінували статтю 62 КК УРСР (Антирадянська агітація і пропаганда), тому він "вважався ворогом радянської влади". Кириленко зазначив, що в подібних справах вирок був відомий заздалегідь, тому адвокат "не грав суттєвої ролі".

Юрист підкреслив, що Медведчук "завжди виступав за історичну правду".

"Наполегливо рекомендую ЗМІ та окремим громадянам не розповсюджувати недостовірну, брехливу інформацію про Віктора Медведчука, а особам, які пов'язані зі зйомками фільму "Стус" ("Птаха душі"), утриматися від дій, направлених на розповсюдження такої інформації про Віктора Медведчука. Тому в разі виходу в прокат фільму "Стус" з недостовірною інформацією про Віктора Медведчука, я залишаю за собою право на відповідні правові дії, зокрема спрямовані на заборону через суд демонстрації цього фільму", — йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Другий прокурор мені не потрібен" - як Медведчук допомагав судити Стуса

10 серпня стало відомо, що зі сценарію біографічного фільму про Василя Стуса, який знімають в Україні, видалили всі згадки про Віктора Медведчука, який був захисником поета під час судового процесу, що відбувся у 1980 році й завершився обвинувальним вироком за "антирадянську діяльність і пропаганду".

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Медведчука пообіцяв подати до суду за недостовірну інформацію у фільмі "Стус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути