понеділок, 12 березня 2012 09:37

Спецтема: Луценко за ґратами

Адвокат Луценка не вірить в апеляцію: "Суд піддається впливу ззовні"

Адвокат Луценка не вірить в апеляцію:  "Суд піддається впливу ззовні"

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець сумнівається у справедливому рішенні Апеляційного суду, в якому він оскаржив вирок Печерського суду.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" "У меня нет большой веры в справедливое решение апелляционного суда".

Відповідаючи на запитання, чи вірить він у позитивне для захисту рішення Апеляційного суду, Баганець зазначив: "Звичайно ж, не вірю. Тому що рішення, ухвалені сьогодні апеляційним судом із більшості справ, які прийнято називати політично мотивованими, не дають такої надії. Суд не діє як судова інстанція, яка повинна бути незалежною і неангажованою. Суд піддається впливу ззовні і ухвалює, як на мене, незаконні рішення".

Відповідаючи на запитання, коли можна очікувати слухань в Апеляційному суді, адвокат пояснив, що якихось конкретних часових меж немає, тому що апеляція подається через суд першої інстанції - тобто Печерський районний суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати подали апеляцію на вирок Луценку

"Цей суд сам повинен вивчити нашу скаргу і розглянути питання про те, коли справу буде розглянуто в апеляційній інстанції. Дата буде залежати і від того, коли в Печерському суді розглянуть скарги інших адвокатів і захисників Юрія Луценка. В апеляційній інстанції всі вони будуть розглядатися одночасно", - додав він.

Баганець також не зміг сказати, скільки часу займе розгляд скарги:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Луценко - Януковичу: "Не прикривайся як фіговим листочком судовою системою!"

"Точно передбачити неможливо. Вони (судді апеляційного суду) можуть просто перевірити доводи моєї апеляції і, наприклад, скасувати рішення Печерського суду, направивши справу на новий судовий розгляд. Можуть вивчити скаргу і відмовити в її задоволенні, тим самим підтвердивши вирок. А можуть і скасувати вирок, провести судове слідство і ухвалити рішення як суд першої інстанції. Якщо вони будуть керуватися законом, то, я вважаю, що іншого виходу з цієї ситуації, окрім скасування вироку Печерського суду, у них немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський дисидент - Луценку: "Твої вороги - це боягузи"

"Теоретично вони можуть дати Юрію Луценку й умовний термін", - додав адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Луценка не вірить в апеляцію: "Суд піддається впливу ззовні" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути